Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε νέες δηλώσεις σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, στις οποίες υποστήριξε ότι «οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις στην Ουκρανία προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο».

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε σε αυτή την στρατιωτική επιχείρηση. Δεν επιθυμούμε να θέσουμε υπό την κατοχή μας την Ουκρανία», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Ο στρατός μας απέτρεψε τα σχέδια των Ουκρανών να επιτεθούν κατά του Ντονμπάς και της Κριμαίας. Όλοι οι στόχοι των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας θα επιτευχθούν», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Για τις κυρώσεις της Δύσης

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria, o Πούτιν είπε ότι οι κυρώσεις έπληξαν ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε στους κατοίκους των δυτικών χωρών: «προσπαθούν επίμονα να σας πείσουν ότι η Ρωσία φταίει για τις αρνητικές επιπτώσεις των κυρώσεων, αλλά όλα αυτά οφείλονται στην πολιτική της Δύσης», είπε.

«Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν ουσιαστικά αθετήσει τις υποχρεώσεις τους προς τη Ρωσία, παγώνοντας τα αποθεματικά της, τώρα όλοι γνωρίζουν ότι τα αποθεματικά ενός κράτους μπορούν απλώς να κλαπούν», πρόσθεσε.

Η Ρωσία, σε αντίθεση με τη Δύση, θα σεβαστεί το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, είπε ο Πούτιν.

Περισσότερα σε λίγο…