Σημερινές δηλώσεις του ρώσου υπουργού Εξωτερικών δημοσιοποίησε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα σύμφωνα με τις οποίες ο Λαβρόφ επιτίθεται στις ΗΠΑ λέγοντας πως «δεν μπορούσα να φανταστώ σε αυτόν τον εφιάλτη ότι θα έκαναν τόσο βρώμικη δουλειά, ανάξια μιας μεγάλης δύναμης.

Στην ανάρτηση της η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα μεταφέρει τις δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ:

«(Για την πίεση των ΗΠΑ σε άλλα κράτη) Ήξερα ότι οι Αμερικανοί ήταν έτοιμοι να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να αποτρέψουν οιεσδήποτε θετικές κινήσεις προς έναν πολυπολικό κόσμο. Αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ούτε σ’ έναν εφιάλτη ότι θα έκαναν τόσο βρώμικη δουλειά, ανάξια μιας μεγάλης δύναμης.

Οι ΗΠΑ, υπό τον Μπάιντεν, έθεσαν ως στόχο την υποταγή της Ευρώπης, και πέτυχαν την απόλυτη πρόσδεσή της στο αμερικανικό άρμα.

Πριν από πολλά χρόνια, η Δύση έπαψε να χρησιμοποιεί τον όρο «Διεθνές Δίκαιο», που ενσαρκώνεται κυρίως στον Χάρτη του ΟΗΕ, και επινόησε τον όρο «παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες». Αυτοί οι κανόνες γράφονταν σε στενό κύκλο.

Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε κάποιο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη σύντομη επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Η Δύση δεν επιθυμούσε να επιλυθεί το θέμα της ασφάλειας (στην Ευρώπη) με ειρηνικά μέσα».