Αισιόδοξος για τις από εδώ και πέρα σχέσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας παρουσιάστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη Κυριακή.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, «την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κύριο Μητσοτάκη, είχα ένα αποδοτικό γεύμα εργασίας που πιστεύω πως θα συμβάλλει στην επίλυση των θεμάτων μεταξύ των χωρών μας».

Αποθέωσε τους Τούρκους διπλωμάτες

Στη συνέχεια ο Ερντογάν επαίνεσε την «αποτελεσματικότητα» της τουρκικής διπλωματίας, που έχει οδηγήσει τους «πάντες» να συζητούν για το «ανερχόμενο αστέρι της Τουρκίας», σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξουν αναγκαίες προετοιμασίες προς την κατεύθυνση αυτή.

«Την ώρα που σε μια μία μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από το Ιράκ ως την Συρία, από την Λιβύη ως την Ανατολική Μεσόγειο, από το Αιγαίο ως τα Βαλκάνια, από τη Μαύρη Θάλασσα ως τον Καύκασο και από την Αφρική ως την Νότια Αμερική , συζητάνε για το ανερχόμενο αστέρι της Τουρκίας, πρέπει και εμείς να προετοιμαστούμε ανάλογα», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο