Με τίτλους, που δεν μας έχει συνηθίσει, καθώς καλλιεργούν ένα θετικό κλίμα, ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Η συνάντηση βρίσκεται σήμερα σήμερα όλα τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων, που κάνουν λόγο για αλλαγή κλίματος στα ελληνοτουρκικά ενώ εστιάζουν στη φράση του Ερντογάν «το Αιγαίο να καταστεί θάλασσα ειρήνης».

Τα πρωτοσέλιδα

«Το Αιγαίο να γίνει θάλασσα ειρήνης. 2 ώρες τετ α τετ
Χθες στη συνάντηση συζητήθηκε να γίνουν βήματα ώστε να ανοίξει μία νέα σελίδα στο Αιγαίο», γράφει στο πρωτοσέλιδο της η Χουριέτ.

«Πάντα να μιλάμε όχι μόνο στις κρίσεις. Η συνάντηση που κράτησε 3 ώρες πραγματοποιήθηκε σε ζεστή ατμόσφαιρα», γράφει η Σαμπάχ.

«Ας ανοίξουμε μία νέα σελίδα. Στη συνάντηση συμφώνησαν να μείνουν οι δίαυλοι του διαλόγου ανοιχτοί και να βελτιωθούν οι σχέσεις», αναφέρει η Γενί Σαφάκ.

«Σύνοδος κρίσης στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνάντηση σημειώθηκε ότι Τουρκία και Ελλάδα φέρουν ιδιαίτερη ευθύνη για τη δημιουργία μίας αρχιτεκτονικής ασφάλειας», γράφει η Ακσάμ.

«Μαλάκωσε την ένταση στην Ουκρανία. Παρακολούθησαν στην Κωνσταντινούπολη κάτω από το χιόνι. Το γεύμα κι η συνάντηση στην έπαυλη Βαχντεντίν κράτησε 2 ώρες. Ο Ερντογάν έδειξε στον Μητσοτάκη το Βόσπορο», αναφέρει η Σοτζού.

Χειροκροτήματα στον Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τον Σκάι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, φεύγοντας από το Σισμανόγλειο Μέγαρο και πηγαίνοντας προς το Γενικό Προξενείο στο Πέρα.

Στο σημείο βρίσκονταν αρκετοί Έλληνες  αλλά και εκατοντάδες Τούρκοι, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τον Έλληνα πρωθυπουργό.