Θεωρώντας σημαντική την έγκαιρη ανάδειξη ζητημάτων για τη θέση της ελληνικής κινηματογραφίας σε ένα μελλοντικό περιβάλλον πράσινης οικονομίας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA, παρουσιάζουν το πρόγραμμα «Traveling Docs: βιώσιμη παραγωγή ντοκιμαντέρ – προκλήσεις και κίνητρα» σε σχετική ημερίδα.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο MoMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 15 Μαρτίου στη 13:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά  μέσω των κοινωνικών δικτύων του ΕΚΚ. Επίσης  θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Το «Traveling Docs» υποστηρίζεται από έντεκα (11) Γραφεία Δημιουργικής Ευρώπης MEDIA και φέτος διευθύνεται από το αντίστοιχο ελληνικό. Αποσκοπεί στην ανάπτυξη του προβληματισμού και στην ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής βιομηχανίας γύρω από τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

«Η ενθάρρυνση της παραγωγής  ντοκιμαντέρ με θεματική αντλούμενη από οικολογικά ζητήματα είναι η μία πτυχή του προγράμματος αυτού» αναφέρει σχετικά το ΕΚΚ. «Η άλλη, αφορά τον σχεδιασμό του μέλλοντος της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής βιομηχανίας με προοπτική τη βιώσιμη ανάπτυξή της.»

Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση  «Traveling Docs» θα μοιραστούν την εμπειρία τους αναζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις στο ερώτημα: πώς η παραγωγή ντοκιμαντέρ θα γίνει φιλικοτερη προς το περιβάλλον.

Και θα είναι οι : o Alberto Battocchi (Film Commissioner – Trentino Film Commission), η DrJudith Keilbach (Διευθύντρια προγράμματος στο MA Film and Television Studies Utrecht University), η Julia Tordai (συνιδρύτρια του Green Eyes), η Zsofia Szemeredy (συνιδρύτρια του Green Eyes), o Tim Wagendorp, (σύμβουλος βιώσιμης ανάπτυξης στο Audiovisual Fund της Φλάνδρας).

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Έμμα Δοξιάδη (παραγωγός και σκηνοθέτης – filmsos).

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την ημερίδα μπορούν να συνδεθούν με το κανάλι του ΕΚΚ στο YouTube και την σελίδα του στο facebook μέσω των ακόλουθων συνδέσμων:

1. https://youtu.be/QOrCav2cByk

2. https://www.facebook.com/events/657662078617011/?ref=newsfeed