Επιβεβαιώνει η Ρωσία την πολύνεκρη επίθεση που εξαπέλυσε το πρωί της Κυριακής κοντά στο Λβιβ της Ουκρανίας. Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες στην ουκρανική βάση στο Γιαβορίβ, κοντά στο Λβιβ.

Χτύπημα σε μισθοφόρους

Η Μόσχα αναφέρει ότι οι εγκαταστάσεις που χτύπησε χρησιμοποιούνταν για τη φύλαξη στρατιωτικού εξοπλισμού που έφτανε από ξένες χώρες στην Ουκρανία. Ειδικότερα, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε ξένους μισθοφόρους κατά τη διάρκεια πληγμάτων σήμερα κατά της τοποθεσίας Σταρίτσι και της στρατιωτικής βάσης στο Γιαβορίβ στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα πολωνικά σύνορα.

Αποτέλεσμα αυτού του πλήγματος ήταν έως 180 ξένοι μισθοφόροι και σημαντική ποσότητα ξένων όπλων να εξουδετερωθούν», δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ‘Ιγκορ Κονατσένκοφ.

Καταστροφή πυρομαχικών

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα πυρά κατέστρεψαν ένα κέντρο εκπαίδευσης για ξένους μαχητές, καθώς και έναν χώρο αποθήκευσης όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκαν στην Ουκρανία.

Αυτά τα πλήγματα είναι το έργο όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας πρόσθεσε ο ‘Ιγκορ Κονατσένκοφ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. «Η εξουδετέρωση ξένων μισθοφόρων που φτάνουν στην Ουκρανία θα συνεχιστεί», πρόσθεσε.

Διαφορετικές εκτιμήσεις

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, ο τελευταίος απολογισμός από την επίθεση ανέφερε τουλάχιστον 35 νεκρούς και 134 τραυματίες, αριθμός σημαντικά μικρότερος από τις εκτιμήσεις της Μόσχας.