Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση του θανάτου των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Σε αστυνομικό επίπεδο, η έρευνα για την υπόθεση εξελίσσεται αργά και βασανιστικά, ωστόσο, πλέον οι ιατροδικαστές ψάχνουν και το ενδεχόμενο του «ασφυκτικού θανάτου», όπως ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη στο «Φως στο Τούνελ» του MEGA.

Οι επιστήμονες, που μελετούν τον τελευταίο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, έχουν την πεποίθηση ότι, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει μια πρώτη ξεκάθαρη εικόνα.

Στον οργανισμό του παιδιού εντοπίστηκε ποσότητα φαρμάκων. Ελέγχεται αν κάποια από αυτές τις φαρμακευτικές ουσίες χορηγήθηκε σε υπερβολική δόση, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε τοξική για τον οργανισμό και να επιφέρει το θάνατο. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε παρέμβαση από άλλο πρόσωπο.

Ιδιαίτερο βάρος δίδεται στις ενδείξεις περί ασφυκτικού θανάτου. Οι έμπειροι επιστήμονες, ο ιατροδικαστής τοξικολόγος και ο παθολογοανατόμος, δίνουν έμφαση στα ζωτικά όργανα του παιδιού για να εντοπίσουν ίχνη ασφυξίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εξέταση του εγκεφάλου του παιδιού δεν βοηθά για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, καθώς εμφανίζει εκτεταμένες αλλοιώσεις από την τετραπληγία που επέφερε η έλλειψη οξυγόνου από την ανακοπή.

Η εικόνα είναι διαφορετική για τις δύο αδελφές της. Τόσο στη Μαλένα, όσο και στην Ίριδα, φαίνεται να εντοπίστηκαν ιατροδικαστικά αλλοιώσεις, που μπορούν να αποδοθούν σε έλλειψη οξυγόνου.

Σε αργούς ρυθμούς οι έρευνες των Αρχών

Σε αστυνομικό επίπεδο, η έρευνα για την υπόθεση εξελίσσεται αργά και βασανιστικά. Οι άντρες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης την υπόθεση, αναμένουν τα επιστημονικά δεδομένα για να προχωρήσουν μεθοδικά στο επόμενο βήμα. Τα χέρια τους σε αυτή τη φάση είναι δεμένα…

Οι αστυνομικοί παρακολουθούν και καταγράφουν τις συνεντεύξεις των εμπλεκομένων προσώπων και προσπαθούν να εντοπίσουν κενά και αντιφάσεις στους ισχυρισμούς τους. Μιλάνε με κάποιους γιατρούς, αλλά σε αυτή την πρώτη φάση της έρευνας, ανεπίσημα.

Τι λέει η μητέρα για τις εκδορές στη Μαλένα και τον ερεθισμό στην Ίριδα

Η μητέρα των τριών κοριτσιών, σε μία εκ βαθέων κουβέντα με την Αγγελική Νικολούλη, μίλησε για τις ανακρίβειες που ακούγονται το τελευταίο διάστημα, τις εκδορές των παιδιών, αλλά και για άλλα.

«Δεν θέλω να εκτίθεμαι και δεν θέλω να ακούγονται ανακρίβειες και κάτι που να παραπλανά την κοινή γνώμη. Ως προς τις αμυχές, επειδή έχουν ακουστεί διάφορες εκδοχές, οι δύο εκδορές είναι ακριβώς κάτω από τα μάτια, στα κόκαλα της μύτης της Μαλένας. Σ’ εκείνο το σημείο δεν μπορεί να κλείσει η μύτη και να προκαλέσει ασφυκτικό θάνατο. που λένε. Η ιατροδικαστής, μου είπε ότι αυτό μπορεί να έγινε από νύχι, μπορεί να της το κάναμε και εμείς οι ίδιοι την ώρα του μπάνιου. Αλλά έχουν περάσει και χρόνια και δεν θυμάμαι από τι μπορεί να προκλήθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με την Ίριδα έχω βίντεο και φωτογραφία το ίδιο βράδυ και ένα βράδυ πριν, που δείχνει ότι έχει ένα έκζεμα από τα σάλια και την πιπίλα. Μας είχε δώσει και κρέμα η παιδίατρος γι’ αυτό», προσέθεσε.

Ως προς την αιτία θανάτου και στο κατά πόσο μπορεί το πνευμονικό οίδημα να είναι αποτέλεσμα της ανακοπής, είπε: «Για το πνευμονικό οίδημα, μου είπαν οι ιατροδικαστές ότι είναι συνέπεια της ανακοπής και μάλιστα μου είπαν ότι έκανε μία κάμψη λόγω του φλεβόκομβου η καρδιά της μπέμπας και, σε συνέπεια αυτού, έκανε πνευμονικό οίδημα», κατέληξε η μητέρα των τριών κοριτσιών.