Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως για την υπόθεση-θρίλερ των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Τις τελευταίες ώρες, παρουσιάστηκαν από τα μέσα ενημέρωσης στοιχεία για τον ιατρικό φάκελο της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη, που έχασε τη ζωή του στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο Live News του MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο, στα συγκεκριμένα έγγραφα, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έχουν παρουσιαστεί στοιχεία για 8-9 επεισόδια που είχε το κορίτσι στην παιδιατρική κλινική της Πάτρας.

Αστυνομικοί και γιατροί αναφέρουν, όμως, πως τα εν λόγω επεισόδια ήταν αυτά που έχουν αναφερθεί και από άλλους γιατρούς της συγκεκριμένης κλινικής και, μάλιστα, τους είχαν δημιουργήσει υπόνοιες, επειδή συνέβαιναν μόνο όταν το παιδί ήταν στο μονόκλινο δωμάτιο και όχι όσες φορές είχε μπει για αρκετές ημέρες στη ΜΕΘ Πατρών, όπου τότε δεν παρουσιαζόταν κανένα σύμπτωμα και κανένα πρόβλημα.

Γι’ αυτό, εξάλλου, όπως αναφέρουν οι γιατροί, είχαν σκεφτεί να τοποθετήσουν κάμερες στο συγκεκριμένο δωμάτιο, για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Ένα αξιόλογο στοιχείο, που πρέπει να ερευνηθεί, προσέθεσε ο δημοσιογράφος, είναι ότι, στον ιατρικό φάκελο, αναφέρεται πως όταν η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Νοσοκομείο είχε διασωληνωθεί. «Αυτό έχει ένα ενδιαφέρον, διότι δεν έγινε η διασωλήνωση στο μονόκλινο δωμάτιο», εξήγησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, «αλλά σε κοινή θέα, αφού δεν είχε καν οδηγηθεί στο μονόκλινο. Όμως οι γιατροί – που έχουν γνώση της υπόθεσης – αναφέρουν πως αυτό πράγματι συνέβη, επειδή το παιδί παρουσίασε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, με αποτέλεσμα να ανεβάσει υψηλό πυρετό και ότι δεν έχει καμία σχέση με καρδιολογικά προβλήματα και καμία σημασία για το συνολικό ιστορικό, που είναι κρίσιμο για την υπόθεση».

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο έλεγχος του απινιδωτή, που έγινε εκ των υστέρων, με βάση τις καταγραφές δεν έδειξε απολύτως τίποτα. Ωστόσο, η μητέρα έχει μεταδώσει, μέσω μίας ειδικής συσκευής, με δική της πρωτοβουλία, 15 φορές ενδείξεις πως δεν έχει υπάρξει κανένα επεισόδιο.

Τέλος, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, αναμένεται ένας πνευμονολογικός έλεγχος για γενετικούς λόγους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο πνευμονολογικού τύπου σύνδρομο. Οι γιατροί προσθέτουν ότι αυτός ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ότι είναι για ένα επιμέρους ζήτημα άπνοιας που μπορεί να παρουσίαζε η Τζωρτζίνα, που – όπως αναφέρουν – δεν το είχε παρουσιάσει μέχρι 9 ετών, όπως όταν είχε παρουσιάσει το κεντρικό πρόβλημα με την εγκεφαλοπάθεια, και το οποίο, αν υπήρχε, όπως τόνιζουν, θα το είχε ήδη παρουσιάσει μέχρι τότε.

Όσον αφορά στις αναφορές περί σπασμών, οι γιατροί λένε ότι αυτά είναι απότοκα της εγκεφαλοπάθειας. Δεν είναι σπασμοί, είναι οι λεγόμενες «μονοκλωνίες», υποστηρίζουν, ενώ οι αστυνομικές αρχές επαναλαμβάνουν πως το κεντρικό ζήτημα είναι το εξής:

«Πώς η Τζωρτζίνα, η οποία ήταν υγιέστατη, στα 9 της χρόνια, στις 8 Απριλίου του 2021 εισήχθη σε νοσοκομείο, ενώ μέχρι τότε δεν είχε τίποτα, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία ήταν διαταραγμένες οι σχέσεις του ζευγαριού;». Μάλιστα, προσθέτουν ότι στις 8 Απριλίου που εισήχθη στο νοσοκομείο το παιδί, όχι μόνο θα γινόταν συζήτηση για το διαζύγιο των γονιών, αλλά και ο πατέρας – όπως και με την Ίριδα – δεν ήταν στο σπίτι.

Η διάψευση για τη συναυλία και τα έσοδα για τη Τζωρτζίνα

Υπενθυμίζεται πως οι γονείς των τριών κοριτσιών είχαν ισχυριστεί πως είχαν πάει σε μεγάλη συναυλία στην Πάτρα στις 29 Ιουλίου του 2021 – ενώ είχαν ήδη χάσει δύο παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, και η Τζωρτζίνα είχε σοβαρή εγκεφαλοπάθεια – προκειμένου να μιλήσουν με τον καλλιτέχνη και τους διοργανωτές της συναυλίας, ώστε να οργανώσουν μία αντίστοιχη συναυλία με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων είτε για τη Τζωρτζίνα, είτε για άλλα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επικοινώνησε με τον διοργανωτή της εν λόγω συναυλίας και με τον μάνατζερ των καλλιτεχνών και, όπως τόνισε, κανείς από αυτούς δεν είχε ιδέα για κάτι τέτοιο.

«Σε εμάς δεν ήρθε ποτέ κανένας να ζητήσει αφιερωματική συναυλία. Εμείς πήγαμε, σαν εταιρεία, κάναμε τη συναυλία μας όπως κάνουμε σε όλη την Ελλάδα και φύγαμε. Στη συγκεκριμένη συναυλία στην Πάτρα σε εμάς, δεν ήρθε κανένας, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ποτέ εμένα δεν με προσέγγισε κανένανας, ποτέ», δήλωσε στο Live News ο διοργανωτής της συναυλίας.