Βύθισα το πιρούνι μου στη δροσερή, ευφάνταστη στην εικόνα και στο σερβίρισμά της σαλάτα. Η Θέκλα συμφώνησε μαζί μου ότι η γεύση της μοιάζει με αυτή που είχαμε δοκιμάσει στο «Oku» στην exclusive private villa στην Ιμπιζα.

Το κοσμοπολίτικο νησί της Ισπανίας, που επισκεπτόμασταν πάντα για τη λαμπερή φιλοξενία και τελευταία για το «πέρασμα» από το «Oku» και το ομώνυμο εστιατόριο του διάσημου chef Mark Vaessen, πώς θα είναι αλήθεια αυτό εδώ το καλοκαίρι;

Η λατρεμένη μας Μύκονος είχε «κερδίσει» εδώ και λίγα χρόνια την Ιμπιζα όσον αφορά το κοινωνικό, οικονομικό επίπεδο των επισκεπτών αλλά και το στυλ της διασκέδασης. Αυτό εδώ το καλοκαίρι υπήρχαν αισιόδοξες νότες (η COVID-19 υποχωρεί πάντα τους ζεστούς μήνες) για τον τουρισμό στη Μεσόγειο.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν έχει μέχρι στιγμής αλλάξει τις αποφάσεις των Αμερικανών για τον τόπο των καλοκαιρινών διακοπών τους. Η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι φουλ. Δεν υπάρχει κρεβάτι ούτε στην ταράτσα με θέα τον νυχτερινό ουρανό.

Μέχρι στιγμής ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αναγκάσει πολλούς να ματαιώσουν κοινωνικά (λίγα), κυρίως όμως πολιτιστικά σημαντικά events. Οι διάσημοι καλλιτέχνες φίλοι του Πούτιν βλέπουν τις παραστάσεις τους να ακυρώνονται σε Ευρώπη και Αμερική.

Τοποθετώ τα καινούργια μου ανοιξιάτικα Valentino σε πορτοκαλί χρώμα με φτερά στα μανίκια στη ροζ μου ντουλάπα…