Οι ολόχρυσες, καυτές, αστραποβόλες αχτίδες του ήλιου «χάιδευαν» τις ξύλινες χειροποίητες σεζλόνγκ του οίκου Dior.

Η Θέκλα ανασήκωσε το κεφάλι της σε μία προσπάθεια να κοιτάξει κατάματα τον χρυσαφένιο, στρογγυλό «θεό» ο οποίος λατρεύει να κινείται πάνω από το πλέον δημοφιλές spot των Αραβικών Εμιράτων.

Τα φουτουριστικά, μαύρα γυαλιά του οίκου Saint-Laurent, τα αγαπημένα cat-eye των κομψών γυναικών, της «επέτρεψαν» να κοιτάξει για ελάχιστα δευτερόλεπτα τον βασιλιά ήλιο. Κατέβασε γρήγορα το κεφάλι της. Ρούφηξε μία γουλιά από το κοκτέιλ φρούτων μέσα από ένα κρυστάλλινο ποτήρι της σειράς Home Objects του Dior και στη συνέχεια αφέθηκε στη θαλπωρή του ήλιου.

Σκέφθηκα ότι αυτές τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί από τους κατοίκους των Αθηνών, κυρίως αυτοί οι οποίοι διαμένουν στις «οροσειρές» των βορείων προαστίων ή δίπλα στο γαλάζιο κύμα της Βουλιαγμένης, έχουν ταξιδέψει στο Ντουμπάι.

Μία σταγόνα από τον φρουτοχυμό έπεσε ξαφνικά πάνω στο μπικίνι της Θέκλας, κατάλευκο, κεντημένο με αυθεντικά κρύσταλλα, ασημένιες τρέσες και την υπογραφή Phillip Plein. Χαμογέλασα πονηρά έτσι όπως παρακολουθούσα την παιδική μου φίλη να προσπαθεί να «απαλλαγεί» από τον έντονο φραουλένιο λεκέ.

Οι περισσότερες γυναίκες οι οποίες απολάμβαναν την ηλιοθεραπεία τους στον super luxury χώρο του Dior στο Nammos φορούσαν τα κρυσταλλιζέ, θεαματικά μπικίνι του γοητευτικού designer ή κάποια άλλα, εξίσου πανάκριβα, αγορασμένα μέσα από τις exclusive boutiques αχανών shopping centers. Εμοιαζαν όλες τους με τις… αδελφές Τατά.

Αυτές από τον ταπεινό αλλά υπερήφανο Λαγκαδά, έτσι όπως ήταν παρατεταγμένες στις ξαπλώστρες, με τις μαλακές, πολυτελείς πετσέτες. Ο Λαγκαδάς απέχει μία τεράστια απόσταση από το Ντουμπάι, η Ελλάδα όμως λάμπει στο Ντουμπάι και στο Αμπου Ντάμπι. Διακοπές πολλών ημερών, αγορές luxury διαμερισμάτων σε πολυσυζητημένους ουρανοξύστες, στιγμές χαλάρωσης στο ελληνικής προέλευσης αλλά διεθνούς αναγνωρισιμότητας «Nammos».