Για έβδομη ημέρα συνεχίζεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με τα ρωσικά στρατεύματα να πολιορκούν το Κίεβο, το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη ενώ φαίνεται πώς κατάφεραν να πάρουν υπό τον έλεγχό τους τη Χερσώνα.

Οι μάχες και το βράδυ που πέρασε ήταν σφοδρές καθώς βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν συνεχείς βομβαρδισμούς κυρίως στο Χάρκοβο.

Χάρτης με τις περιοχές που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι

Στο μεταξύ, χάρτη με τις ουκρανικές περιοχές που φέρονται να έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, δημοσίευσε το CNN.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Σχεδόν μια εβδομάδα από την εισβολή στην Ουκρανία, οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν καταφέρει να σημειώσουν σημαντική πρόοδο σε συνοριακές περιοχές στα βόρεια, ανατολικά και νότια της χώρας, αλλά εισχωρούν με πολύ πιο αργούς ρυθμούς από αυτούς που ανέμεναν στην πορεία τους προς την πρωτεύουσα Κίεβο.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν την Τρίτη σε πόλεις – κλειδιά από διάφορες πλευρες, κλιμακώνοντας τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στα βορειοανατολικά. Επίσης κατάφεραν να εισέλθουν σε πόλη-λιμάνι του νότου και είναι πιθανό πως έχουν περικυκλώσει και αρκετές άλλες.

Επίσης η Ρωσία κλιμάκωσε τις επιθέσεις της στο Κίεβο, με ρουκέτες να πλήττουν το μνημείο του Ολοκαυτώματος. Πύραυλος χτύπησε επίσης ιδιωτικό μαιευτήριο κοντά στην πόλη, το οποίο είχε ήδη εκκενωθεί.

Την ίδια ώρα μια θηριώδη αυτοκινητοπομπή μήκους 64 χιλιομέτρων με στρατιωτικά οχήματα φέρεται να κατευθύνεται προς την πρωτεύουσα, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies».

Δείτε τον χάρτη: