Ρεβίθια φρικασέ

Απολαμβάνουμε τα αγαπημένα όσπρια μαζί με καυκαλήθρες και μάραθο.

food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία:Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 20′, Αναμονή 8 ώρες, Μαγείρεμα 1 ώρα και 30′

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

500 γρ. ρεβίθια Φενεού

150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

150 γρ. καρότα

100 γρ. φινόκιο, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα

χυμό από 1 λεμόνι

1/2 μάτσο μάραθο, ψιλοκομμένο

αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν. Την επόμενη ημέρα τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό που να τα καλύπτει κατά τρία δάχτυλα.

Υστερα από 30′ προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το φινόκιο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 40′, μέχρι να γίνουν τα ρεβίθια.

Παίρνουμε 1 κουτάλα από τα υγρά και 1 κουτάλα ρεβίθια και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ (ή τα περνάμε από το μπλέντερ) μέχρι να γίνουν κρέμα.

Βάζουμε την κρέμα πίσω στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και να χυλώσει.

Ρίχνουμε τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες, μαγειρεύουμε για ακόμη 5′. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, τον χυμό λεμονιού και τον μάραθο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk