Προετοιμασία 35′ Μαγείρεμα 20′ Αναμονή 5′

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα

1 σελινόριζα, χοντροκομμένη

¼ μαραθόριζα, χοντροκομμένη

6 φύλλα λάχανου, χοντροκομμένα

4 πατάτες, κυδωνάτες, λεπτοκομμένες

2 καρότα, σε ροδέλες

2 πράσα, σε ροδέλες

½ κιλό κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια

2 μπαστούνια σέλερι, ψιλοκομμένα

½ κιλό σπανάκι και λάπαθα

2 κ.σ. πελτές ντομάτας διαλυμένος σε ½ φλ. νερό

½ φλ. ξινόχοντρος

100 γρ. ξινομυζήθρα

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τσιγαρίζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη σελινόριζα, τη μαραθόριζα, το λάχανο, τις πατάτες, τα καρότα, τα πράσα, το κουνουπίδι, το σέλερι, το σπανάκι και τα λάπαθα. Αφού μαλακώσουν και τσιγαριστούν (περίπου 5 λεπτά), προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ. Ρίχνουμε νερό περίπου 1½ εκ. προτού σκεπάσει τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον ξινόχοντρο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα, χωρίς να τη ξεσκεπάσουμε, για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με 1 κ.σ. ξινομυζήθρα.