«Spring rolls» με κολοκύθα

Τα απολαμβάνουμε ζεστά ή κρύα.

Προετοιμασία 20′, Ψήσιμο 30′

ΥΛΙΚΑ  (για 14 ρολά)

400 γρ. κολοκύθα, σε κομμάτια, βρασμένη (βρίσκουμε έτοιμη στα ψυγεία των σουπερμάρκετ)

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

225 γρ. φύλλο κρούστας, πολίτικο

200 γρ. ανθότυρο

1/2 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα

2 αβγά

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Λιώνουμε καλά την κολοκύθα στο multi, μέχρι να γίνει πουρές. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι να σωθούν τα υγρά της. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρώνια, το ανθότυρο και το 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο. Αλατοπιπερώνουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας ανά τρία. Χαράζουμε τα φύλλα με ένα μυτερό μαχαίρι ώστε να σχηματίσουμε τετράγωνα των 17-20 εκ. Βάζουμε στο κέντρο του κάθε τετραγώνου 2 κουτ. του γλυκού από το μείγμα της γέμισης και το τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο που τυλίγουμε τους ντολμάδες. Διπλώνουμε πρώτα τις δυο πλευρές (δεξιά και αριστερά) προς τα μέσα, πιάνουμε την κάτω πλευρά του φύλλου, τη διπλώνουμε πάνω από τη γέμιση και αρχίζουμε να ρολάρουμε προς τα επάνω σφιχτά αλλά και με προσοχή για να μη σκιστεί το φύλλο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα ρολάκια φροντίζοντας να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Χτυπάμε το δεύτερο αβγό σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τα ρολά μας. Ψήνουμε για περίπου 20′ μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk