Συνεχίζεται το θρίλερ της Πάτρας και εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων για τον θάνατο της άτυχης Τζωρτζίνας, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως. Η μητέρα σε συνέντευξή της είχε δηλώσει πρόθυμη να εξεταστεί από κάποιον ψυχολόγο ή ψυχίατρο για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από το Σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, όταν είχε εισαχθεί η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο της Πάτρας, υπήρξε μία προσέγγιση από τους γιατρούς του νοσοκομείου για να επισκεφθούν οι γονείς κάποιον ψυχολόγο. Οι ίδιοι φαίνεται πως πραγματοποίησαν μία συνεδρία με κάποιον ειδικό, ωστόσο στη συνέχεια δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν.

Ο θάνατος της μικρής Μαλένας

Το LIVE NEWS βάζει στο μικροσκόπιο όλα όσα έχουν καταθέσει οι γονείς για τον θάνατο της μικρής Μαλένας και προβληματίζουν τους αξιωματικούς της αστυνομίας που έχουν στα χέρια τους, το καυτό φάκελο της υπόθεσης.

Γυρίζουμε στο 2019. Τότε που έσβησε η Μαλένα. Με τους γονείς να περιγράφουν τα όσα έγιναν στο νοσοκομείο από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά ο καθένας.

Από τη μια ο πατέρας που κάνει λόγο για άψογη στάση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και από την άλλη η μητέρα που όχι μόνο αφήνει αιχμές αλλά τονίζει όπως θα δούμε, ότι το προσωπικό καθόταν και στη συνέχεια, τις πιο κρίσιμες στιγμές, δεν γνώριζε τι έπρεπε να κάνει…

«Οι γιατροί ήταν πολύ καλοί όλοι τους, όλοι τους, δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάποιο λάθος. Ούτε να ρίξουμε ευθύνες ειδικά, αυτοί οι άνθρωποι είναι άγιοι, είναι άγιοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μόνο μπορούμε να πούμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους, ούτε να τους ρίξουμε ευθύνη, ούτε τίποτα» ανέφερε ο πατέρας των παιδιών.

Τι ανέφερε η μητέρα

Προσέξτε τώρα την περιγραφή της 33χρονης για τις τελευταίες στιγμές της Μαλένας. «Της μίλησα, της φώναξα “Μαλένα, Μαλένα” της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα. Πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα. Ήταν εκεί και καθόντουσαν, τους είπα “τρέξτε το παιδί μου κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει. Μου είπαν “ησύχασε δεν είναι τίποτα” τους λέω “τρέξτε” και μπήκαμε δωμάτιο» ανέφερε.

Η μητέρα συνεχίζει στην κατάθεσή της και περιγράφει τα όσα έγιναν στο δωμάτιο με τη γιατρό όπως λέει να βρίσκεται σε αδράνεια και τους νοσηλευτές να τηλεφωνούν για να τους πουν τι πρέπει να κάνουν… «Η γιατρός την κοιτούσε με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να την πιάσω από το μπράτσο και να της πω: “τι κάνεις, θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;” Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν την ΜΕΘ του Αγλαΐα να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκάρδιας αδρεναλίνης και ατροπίνης. Με ρωτούσαν τα κιλά της κι έφερναν το ένα οξύμετρο πίσω από το άλλο, γιατί δεν λειτουργούσαν» πρόσθεσε.

Άλλη εικόνα δίνει ο πατέρας

Από την άλλη ο πατέρας εκείνο το διάστημα δίνει μια εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα τόσο για τους γιατρούς όσο και για τους νοσηλευτές και σε δεύτερη συνέντευξή του. «Οι γιατροί κάναν ότι μπορούσαν, το παιδί ήταν μια χαρά. Ακόμα και η διευθύντρια όταν το έμαθε, που έλειπε από το νοσοκομείο, έτρεξε κατευθείαν και πήγε πάνω από το παιδί και του λέει “γιατί σε εσένα”» ανέφερε.

Η τελείως άλλη οπτική της μητέρας για τις εικόνες στο νοσοκομείο αποτυπωνόταν και στη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχε ασκήσει, η οποία την περασμένη Παρασκευή απορρίφθηκε…

«Επιθυμώ να γίνει λεπτομερής έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της κόρης μου και να μας γνωρίσουν τα ακριβή αίτια. Επιθυμώ την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου για τον θάνατο της κόρης μου» τόνιζε.

Όπως αποκάλυψε το LIVE NEWS στην ιατροδικαστική εξέταση αναφερόταν ως πιθανή αιτία θανάτου η καρδιακή ανακοπή, ενώ είχαν βρεθεί και δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα του αδικοχαμένου παιδιού.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι Αρχές έχουν καταλήξει πως δεν υπήρξε ιατρικό λάθος ή αμέλεια που να σχετίζεται με τον θάνατο της Μαλένας, και έθεσαν την μήνυση της μητέρας κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του κοριτσιού στο αρχείο.