Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής λίγο μετά τις 9:30 κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της ΠΟΕ ΟΤΑ που πραγματοποιείται στην οδό Πανεπιστημίου έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τη συγκέντρωση, κατά την οποία έγινε χρήση χημικών από τα ΜΑΤ για να απωθηθούν οι συμμετέχοντες που ήθελαν να κλείσουν την οδό Πανεπιστημίου, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ ανακοίνωσε για σήμερα στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 11:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην οδό Πανεπιστημίου 37.

Το ραντεβού δόθηκε έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 9:00 με τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση διαμαρτύρονται για το καθεστώς που επικρατεί στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στη συγκέντρωση συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ που έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 7 έως τις 11 το πρωί.

Κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της οδός Αμερικής.

Γιατί αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις περικοπές που φέρνει το «πόρισμα» της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωσή του.

Καταθέτει πρόταση «διπλασιασμού του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και επέκταση σε όλες τις ειδικότητες των υγειονομικών με κατηγοριοποίηση», κάνοντας λόγο για «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, να περικόψει το συγκεκριμένο επίδομα».