Άφωνη παρακολουθεί η κοινή γνώμη και δη η κοινωνία της Κρήτης το νέο περιστατικό βίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης στον Άγιο Νικόλαο.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο 58χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την μόλις 11 ετών ανιψιάς του, η οποία αναμένεται να φιλοξενηθεί σε δομή εκτός Κρήτης.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη και σε βαθμό κακουργήματος, καθώς υπάρχουν κατηγορίες και σε βαθμό πλημμελήματος.

Το 11χρονο κορίτσι από τον Άγιο Νικόλαο που δεχόταν κακοποίηση από τον θείο της και ανάδοχο γονέα της, αποφάσισε να μιλήσει στη δασκάλα του για όσα βίωνε. Όταν το παιδί πριν από λίγες ημέρες, εκτός από τη βία, μίλησε και για σεξουαλική παρενόχληση, η διαδικασία ενημέρωσης της αστυνομίας κινήθηκε άμεσα. Ο 58χρονος θείος της συνελήφθη και το παιδί απομακρύνθηκε από το περιβάλλον που ζούσε.

Το χρονικό που σόκαρε τους πάντες

Το ανατριχιαστικό χρονικό που προκαλεί σοκ στον Άγιο Νικόλαο, όπου 11χρονο κοριτσάκι παρέμενε έρμαιο στις αρρωστημένες ορέξεις του θείου της, στον οποίο μάλιστα είχε ανατεθεί η επιμέλεια της, κατήγγειλαν στην Ασφάλεια οι δασκάλες της που έβλεπαν σημάδια από ξυλοδαρμό.

Βλέποντας το παιδί νηστικό, παραμελλημένο και με σημάδια από ξυλοδαρμό στο πρόσωπο και το σώμα του, οι δύο εκπαιδευτικοί στο δημοτικό σχολείο όπου πηγαίνει το κοριτσάκι μόνο του με τα πόδια κάθε πρωί, την προσέγγισαν και τους εξομολογήθηκε ότι ο 58χρονος ασελγούσε πάνω της τους τελευταίους μήνες. Πράξεις, τις οποίες μάλιστα το μικρό κορίτσι, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αποτύπωνε και στις ζωγραφιές της!

Την ίδια στιγμή, για εφιαλτικά κενά στις κοινωνικές υπηρεσίες κάνουν λόγοι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, μπροστά στο ερώτημα πώς η κηδεμονία του άτυχου κοριτσιού ανατέθηκε και παρέμεινε στον 58χρονο.

Ορφανό από πατέρα, με μητέρα τοξικομανή και μία υπερήλικη γιαγιά να αδυνατεί να τη φροντίσει, η επιμέλεια της άτυχης Ελένης ανατέθηκε στο θείο της και την πολύτεκνη οικογένεια του.

Από τη στιγμή που 58χρονος χώρισε με τη σύζυγο του, έμεινε μόνος στο σπίτι με το άτυχο κοριτσάκι, πάνω στο οποίο ξεσπούσε τα νευρά, άλλα και τις αρρωστημένες ορέξεις του. Πράξεις τις οποίες μάλιστα το κοριτσάκι, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αποτύπωνε και στις ζωγραφιές της. Η 11χρονη αντιστεκόταν σθεναρά για να ξεφύγει και ακολουθούσε ο ξυλοδαρμός…

Η δασκάλα κινητοποιήθηκε άμεσα

Την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, με άγνωστη αφορμή, ο 58χρονος έδειρε για μια ακόμη φορά το άτυχο κοριτσάκι το οποίο εμφανίστηκε το πρωί στο σχολείο με μώλωπες. Μια δασκάλα και η γυμνάστρια του σχολείου προσέγγισαν το κοριτσάκι με προσοχή και ευαισθησία. Η μικρούλα τους έδειξε τους μώλωπες και παλαιότερες εκδορές τις οποίες φωτογράφησαν οι δυο εκπαιδευτικοί.

Με τις φωτογραφίες στα χέρια, κατέφυγαν στην Ασφάλεια καταγγέλλοντας όσα τους είπε το κοριτσάκι, το οποίο εξετάστηκε παρουσία παιδοψυχολόγου. Η αντίδραση αστυνομικών και εισαγγελέα ήταν ακαριαία.

Ο 58χρονος συνελήφθη, με αφορμή ένα όπλο φωτοβολίδων που βρέθηκε στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί βρήκαν και μια ακόμη από τις ζωγραφιές του κοριτσιού που αποτυπώνουν τον εφιάλτη που βίωνε καθημερινά.

Ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες, οδηγήθηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στον εισαγγελέα Λασιθίου, ο οποίος του άσκησε, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Κατόπιν, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε κι έλαβε 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Έτσι, θα οδηγηθεί ξανά στον ανακριτή σήμερα Παρασκευή.