«Βρισκόμαστε στο μη περαιτέρω, γιατί δεν μιλάμε για απλά επεισόδια, πλέον μιλάμε για απώλειες ανθρώπινων ζωών. Χάνονται νέα παιδιά και αυτό είναι αδιανόητο για μια σύγχρονη κοινωνία», τόνισε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, με αφορμή την τραγωδία με την δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο Κώστας Τσιάρας, «πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και με εντολή του Πρωθυπουργού, έγινε μια μελέτη των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλάβουμε για να μην έχουμε ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Σε αυτές είναι η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά χρειάζεται παρέμβαση και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Αθλητισμού. Η συνολική απάντηση δίνεται με την συμβολή πολλών παραγόντων που έχουν ρόλο στον αθλητικό χώρο».

Ο Κώστας Τσιάρας προανήγγειλε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως θα γίνει «μια συνολική προσπάθεια να ελεγχθεί το πλαίσιο λειτουργίας των συνδέσμων φιλάθλων και να “φιλτράρουμε” τους οπαδούς. Πρέπει να επανέλθουμε σε μια πραγματικότητα που οι οικογένειες θα πηγαίνουν στο γήπεδο και τα μικρά παιδιά δεν θα βλέπουν σκηνές βίας»

«Βρισκόμαστε στο μη περαιτέρω, γιατί δεν μιλάμε για απλά επεισόδια, πλέον μιλάμε για απώλειες ανθρώπινων ζωών. Χάνονται νέα παιδιά και αυτό είναι αδιανόητο για μια σύγχρονη κοινωνία», τόνισε ο Υπ. Δικαιοσύνης.

Πώς συνδέει την πανδημία…

Ζητώντας του να σχολιάσει το γεγονός πως αρκετοί εμπλεκόμενοι στην δολοφονική επίθεση στον Άλκη ήταν σεσημασμένοι για ανάλογα αδικήματα και πως εάν είχαν ληφθεί κατάλληλα μέτρα μπορεί ο θάνατος του 19χρονου να είχε αποφευχθεί ο Υπ. Δικαιοσύνης είπε πως «λόγω της πανδημίας, δεν υπήρξε το προηγούμενο διάστημα επιβολή περιοριστικών μέτρων σε πολλές υποθέσεις. Σκεφτόμαστε να εισάγουμε περιοριστικά μέτρα και να μην υπάρχει η δυνατότητα αναστολής στην ποινή. Εάν υπήρχαν αυτά τα μέτρα, τα παιδιά που είχαν συλληφθεί για βία στο παρελθόν, δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθερα»