Συγκλονισμένη παραμένει η χώρα από την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, με νέα στοιχεία για την υπόθεση να έρχονται «στο φως» καθημερινά. Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου, Αλέξης Κούγιας.

«Ο φερόμενος ως δράστης που διέφυγε στην Αλβανία δε θα εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα»

«Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

«Αυτοί εξελίσσονται σε ομάδες που εκβιάζουν τις διοικήσεις ομάδων και μετατρέπονται σε “security”»

«Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες. Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων», εξήγησε ο ίδιος.

«Υπάρχουν άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να πάρουν την ευθύνη»

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά και ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος.

«Ο κ. Κούγιας είπε δύο πράγματα την πρώτη μέρα. Στο ένα δυστυχώς έπεσε μέσα, ελπίζω να μην πέσει και στο δεύτερο. Είπε ότι υπήρχε σοβαρότατος κίνδυνος κάποιοι να το σκάσουν, και ο ένας το έσκασε. Το δεύτερο που είπε είναι ότι επειδή σε αυτή τη διαδικασία είναι αρκετά οργανωμένα τα πράγματα, υπάρχει και μια παράξενη δημιουργία δραστών, δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να πάρουν πάνω τους πράγματα», σχολίασε ο Αντώνης Καρπετόπουλος.

«Διαφημιστικό σποτ βίας όποιος γλυτώνει από αυτές τις υποθέσεις»

«Πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της δολοφονίας. Οποιοσδήποτε γλυτώνει από αυτές τις ιστορίες είναι ένα διαφημιστικό σποτ της βίας στον περίγυρό του. τα παιδιά αυτά δεν έχουν ιδανικά, δεν έχουν τίποτα. Αναζητούν πρότυπα και ήρωες. Ένας τύπος που γλυτώνει από αυτή τη διαδικασία γίνεται στα μάτια των νεότερων ένα είδος ηγέτη», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «Δεν πρέπει να χαθεί το κράτος στο μαξιμαλισμό της σαχλαμάρας, ότι ήρθε η ώρα να κλείσουμε τους συνδέσμους και να κάνουμε “ντου”».

«Τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών των ομάδων»

«Δεν ασχολούμαι καθόλου με συνδέσμους. Αυτοί έχουν τον μανδύα του συνδέσμου και του οπαδού. Τα πρόσωπα αυτά, η ηγετική ομάδα που είναι 3-4, είναι πολύ γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών ομάδων. Δεν έχουν όλοι υγιές επαγγελματικό περιβάλλον. Κάποιοι έκαναν χρήματα με ακραίες εγκληματικές πράξεις, με λαθρεμπόριο πετρελαίου, ναρκωτικών, τσιγάρων. Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες υγιείς», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Κούγιας.

«Αυτή η εγκληματική ομάδα, οι ιδιοκτήτες αλλά και πολλοί από αυτούς, έχουν διεισδύσει στην αστυνομία και έχουν διασυνδέσεις, το ίδιο και σε άλλους φορείς πολύ σημαντικούς. Για να φτάσουμε στο δικαστήριο πρέπει πρώτα να συλληφθούν οι δράστες. Με ενοχλεί που έκλεισε ουσιαστικά η υπόθεση. Έπιασαν τα όπλα εν κρυπτώ. Δικάστηκε ο 23χρονος στο αυτόφωρο, αλλά αυτός δεν είναι ο ιδιοκτήτης των όπλων», είπε ο ίδιος κλείνοντας.