Αμετακίνητος από την γραμμή της αδιαλλαξίας που δυναμιτίζει κάθε προοπτική ειλικρινούς διαλόγους για μια δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ απέρριψε την πρόταση Αναστασιάδη, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιστραφούν τα Βαρώσια στους Ελληνοκύπριους.

Κακές προθέσεις

Ο Ερσίν Τατάρ εμφανίστηκε αρνητικός στην πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για το «άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου και του λιμανιού Αμμοχώστου έναντι επιστροφής των Βαρωσίων»

Η πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου και του λιμανιού Αμμοχώστου έναντι επιστροφής των Βαρωσίων, οπωσδήποτε δεν θα γίνει αποδεκτή, δήλωσε ο ηγέτης των Κατεχομένων και υποστήριξε ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα κυριαρχίας.

«Φυσικά αυτά είναι εξαιρετικά παραπλανητικά και δείχνουν τις κακές προθέσεις της άλλης πλευράς για την ουσία της λύσης του Κυπριακού. Το Κυπριακό είναι ζήτημα κυριαρχίας», υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ακόμη ότι η επιτάχυνση των εξοπλισμών από την ελληνοκυπριακή πλευρά αποτελεί επιθετική συμπεριφορά που αυξάνει μόνο την ένταση. «Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να διαχειρίζεται αυτές τις διαδικασίες με αυτόν τον τρόπο», υποστήριξε.

Αναρρώνει από τον κορωνοϊό

Σε δηλώσεις του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT Haber, ενώ βρίσκεται σε καραντίνα λόγω του ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η υγεία του βελτιώνεται λέγοντας ότι ελπίζει να επιστρέψει στην κανονική κατάσταση λειτουργίας του το συντομότερο δυνατό.

Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση μετέφερε τηλεφωνικώς στον Ερσίν Τατάρ, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι επικοινώνησε νωρίτερα σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και του μετέφερε «τις ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον Covid-19».