Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ο οποίος έπεσε θύμα «τυφλής» οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη. Το πανελλήνιο παρακολουθεί σοκαρισμένο τις αποκαλύψεις για τη στυγερή δολοφονία ενός νέου παιδιού με τόσο άδικο τρόπο.

Για τη δολοφονία συνελήφθη ένας 23χρονος, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο την ώρα τις επίθεσης, τη στιγμή που… κάποιες κηλίδες αίματος αναμένεται να «ρίξουν» περεταίρω φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο ΑΝΤ1, στο όχημα του 23χρονου βρέθηκαν κηλίδες αίματος, οι οποίες εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης βρέθηκε και το μαχαίρι με την κυρτή λάμα που μοιάζει με δρεπάνι. Οι Αρχές εξετάζουν το μαχαίρι για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πάνω του αποτυπώματα του 23χρονου.

Μάλιστα, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση δύο ακόμη ατόμων και δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες συλλήψεις τις επόμενες ώρες.

Βίντεο – ντοκουμέντο που σοκάρει

Νωρίτερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας βίντεο – ντοκουμέντο, που δείχνει δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονική επίθεση.

Στο βίντεο διακρίνεται μια ομάδα ατόμων να τρέχουν από ένα στενό σε κεντρικό δρόμο και να επιβιβάζονται σε δύο οχήματα και να διαφεύγουν. Φαίνεται, επίσης, και στιγμιότυπο από την επίθεση στην ομάδα των νεαρών, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, ένας άνδρας που κάθεται στα σκαλιά της πολυκατοικίας σκύβει και δίνει άλλο ένα χτύπημα -ίσως το τελειωτικό- στον Άλκη, που είναι πεσμένος στο έδαφος.

Σκληρός χούλιγκαν ο δράστης

Ο δράστης όπως λένε οι πληροφορίες συνελήφθη ύστερα από έφοδο που έκανε η αστυνομία σε στέκι οργανωμένων οπαδών και αρχικά παραδέχθηκε ότι ήταν παρών στο συμβάν, χωρίς αρχικά να έχει ομολογήσει την εμπλοκή του σε αυτό.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου (σχετ. το από 01-02-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

» Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν».

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Αναδιπλούμενοι σουγιάδες
  • Κράνη
  • Βεγγαλικά χειρός
  • Κροτίδες
  • Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.)
  • Μεταλλικοί σωλήνες
  • Ξύλινα ρόπαλα

Είχε επιτεθεί σε νεαρό στο ίδιο σημείο το 2019

Άλλη μία επίθεση τον Μάρτιο του 2019 είχε γίνει σχεδόν στο ίδιο ακριβώς σημείο, πολύ κοντά στο γήπεδο του Άρη, στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Ραζή.

Πρωταγωνιστής σε οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια, τον Μάρτιο του 2019, φαίνεται πως ήταν ο 23χρονος σήμερα φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Χαριλάου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr και εκείνη η επίθεση είχε γίνει σχεδόν στο ίδιο ακριβώς σημείο, πολύ κοντά στο γήπεδο του Άρη, στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Ραζή, στη στάση του ΟΑΣΘ «Στροφή Πανοράματος».

Ελάχιστα μόλις μέτρα μακριά από τη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον αδικοχαμένο Άλκη.

Το χρονικό εκείνης της επίθεσης…

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 14 Μαρτίου του 2019 και μάλιστα νωρίς το απόγευμα, περίπου στις 16:00. Ξεκίνησε όταν ομάδα τεσσάρων ατόμων, μέσα στην οποία κατηγορείται ότι εμπλεκόταν ο 23χρονος, επιτέθηκε σε έναν νεαρό.

Στη συνέχεια ομάδα ατόμων που αντιλήφθηκε το περιστατικό κυνήγησε τους τέσσερις που ξεκίνησαν το επεισόδιο με ρόπαλα και αιχμηρά αντικείμενα τραυματίζοντας έναν εξ αυτών.

Το άτομο που τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή στη συνέχεια συνελήφθη αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Έπειτα από έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2019 ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα ως εμπλεκόμενοι στη συμπλοκή, δύο Έλληνες και τρεις Αλβανοί, μεταξύ αυτών και ο 23χρονος σήμερα συλληφθείς, φερόμενος ως δράστης της δολοφονικής επίθεσης.

Ο 23χρονος έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση οπαδικής βίας, η οποία εκκρεμεί.