Ζεστή πέστο με πιπεριά Φλωρίνης

Χρησιμοποιείται όπως και η κλασσική πέστο: ως σάλτσα στα μακαρόνια, ως άλειμμα στα σάντουιτς, στα κρέατα και στα ψάρια. Μέχρι και στις σαλάτες μας μπορεί να μπει.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15΄

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 300 γρ.)

30 γρ. αμύγδαλα

15 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδου

100 γρ. ντοματίνια

100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης

50 γρ. πελτές ντομάτας

1 πρέζα ρίγανη

1 πρέζα πάπρικα

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα ντοματίνια, το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, τον πελτέ, την πάπρικα και το πιπέρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα αμύγδαλα, σε ένα μπλέντερ. Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί σάλτσα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk