Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν στο Πανελλήνιο τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την δράση του ιερέα ο οποίος – σύμφωνα με τις καταγγελίες – βίαζε επί έξι μήνες μία ανήλικη κοπέλα.

Ο ιερέας – βιαστής και πατέρας τριών παιδιών έκρυβε πίσω από τα ράσα ένα διεστραμμένο μυαλό. Ο ιερέας, όπως προκύπτει από την καταγγελία της ανήλικης η οποία βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ξεκίνησε να τη βιάζει από το τέλος του 2019 μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2020. Μάλιστα, δεν δίσταζε βιάζει την κοπέλα ακόμα και μέσα στην εκκλησία μετά την εξομολόγηση.

Ο 37χρονος ιερέας όχι μόνο δεν ψέλλισε ούτε μία συγγνώμη, αλλά αντιθέτως επιχειρεί να ρίξει το… φταίξιμο στην ανήλικο.

«Ο πελάτης μου δηλώνει αθώος. Η ίδια η καταγγέλλουσα του έστειλε μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου, στο οποίο ο ιερέας δεν απάντησε ποτέ και δεν το είπε σε κανέναν» συμπληρώνει δήλωσε ο δικηγόρος του ιερέα Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, στη δικογραφία δεν περιλαμβάνονται στοιχεία βιασμού του κοριτσιού, ούτε επίμαχες φωτογραφίες του ιερέα, αλλά ούτε και στοιχεία επικοινωνίας μεταξύ τους.

«Το παιδί που καταγγέλλει τον ιερέα, έχει προβλήματα πέρα από οικογενειακά, και ψυχολογικά» κατέληξε ο δικηγόρος.

Απειλούσε με ροζ βίντεο

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το MEGA συγγενείς ανήλικου κοριτσιού καταγγέλλουν ότι απειλούσε το κορίτσι με ροζ βίντεο.

«Να περάσουμε λίγες ώρες μόνοι μας»

Κοπέλα 19 ετών σήμερα, αποκάλυψε τον τρόπο που λειτουργούσε ο 37χρονος. Στο πλαίσιο αυτό, κατήγγειλε  πως τον Νοέμβριο του 2020 την είχε προσεγγίσει, ζητώντας της να πάνε κάπου μόνοι τους προκειμένου να περάσει λίγο χρόνο μαζί του, προσφέροντάς της μάλιστα χρήματα σαν αντάλλαγμα.

Όπως λέει, ο 37χρονος την γνώρισε μέσω μιας φίλης της η οποία τότε παρακολουθούσε τα μαθήματα στο κατηχητικό και την κάλεσε στον ιερό ναό να συζητήσουν.

Αρχικά της πρότεινε μια δουλειά, καθώς η 19χρονη σήμερα κοπέλα ζωγραφίζει τοιχογραφίες και στη συνέχεια της ζήτησε να περάσουν μερικές ώρες μόνοι τους.

«Μην το σηκώσεις…»

Η 19χρονη αντιλήφθηκε τις προθέσεις του και του απάντησε αρνητικά, αυτός ωστόσο επέμεινε καλώντας την να πάνε το βράδυ οι δυο τους μόνοι τους, σε έναν χώρο που έχει φτιάξει για τη νεολαία. Της έστελνε μάλιστα και μηνύματα στο κινητό της.

Η νεαρή κοπέλα, θέλοντας να τον αποφύγει, φαίνεται ότι είχε αποθηκεύσει τον αριθμό του με το όνομα «Μην Το Σηκώσεις», γεγονός που δείχνει τις μεγάλες πιέσεις που της ασκούσε ο ιερέας με τα τηλεφωνήματά του.

Απευθύνθηκε στην αστυνομία αλλά όπως λέει δεν έβγαλε άκρη.

Τα έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ερευνούν κι άλλες καταγγελίες όσον αφορά την δράση του ιερέα και ήδη τα στόματα στην περιοχή ανοίγουν.

«Είναι απατεώνας, θέλει διώξιμο, κούρεμα. Τον είχα στο σπίτι και τώρα αλλού που έχει πάει, δεν πλήρωνε τίποτα, δεν έκανε τίποτα και γυρίζει και γκομενίζει».

Πώς προσέγγιζε τα ανήλικα κορίτσια

Ο 37χρονος ιερέας φέρεται να προσέγγιζε τα κορίτσια στο κατηχητικό του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου στα Πατήσια όπου λειτουργούσε, λέγοντάς τους ότι είναι ο εξομολογητής τους, ο πνευματικός τους και πως θα πρέπει να μοιράζονται μαζί του όλα τα προσωπικά τους προβλήματα.

Μάλιστα ήταν και προπονητής ποδοσφαίρου μικρών παιδιών. «Ο παππάς αυτός είναι και λάτρης του ποδοσφαίρου, ήταν προπονητής εδώ στην ενορία, μιλούσαμε σχεδόν κάθε μέρα για ποδοσφαιρικά» ανέφερε ένας κάτοικος της περιοχής.

Ο 37χρονος ιερέας είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, με καταγωγή από την Άρτα όπου και υπηρέτησε αρχικά για επτά χρόνια μετά την αποφοίτησή του από εκκλησιαστικό ΙΕΚ.

Ακολούθως μετέβη στην Αθήνα, χειροθετήθηκε πρωτοπρεσβύτερος στον Άγιο Δημήτριο Όπλων το 2019 και ανέλαβε ένα νευραλγικό πόστο στη συγκεκριμένη εκκλησία: ήταν Υπεύθυνος Νεότητος.

Μάλιστα, προέρχεται από οικογένεια κληρικών καθώς ο πατέρας και ο αδελφός του είναι ιερείς.

Με απόφαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο κληρικός τέθηκε σε αργία μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη ενώ από την πλευρά της Εκκλησίας θα ξεκινήσουν ανακρίσεις για την παραπομπή του ιερέα σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.