Το πανελλήνιο πάγωσε. Ένας 37χρονος ιερέας και πατέρας τριών παιδιών συνελήφθη με την κατηγορία ότι βίαζε από τα τέλη του 2019 έως τα μέσα του 2020 ανήλικο κορίτσι που έβαλε στο μάτι από το κατηχητικό.

Το ανήλικο κορίτσι βίωνε επί μήνες τον εφιάλτη στα χέρια του ιερέα. Τη βίαζε συστηματικά και την παρενοχλούσε συνεχώς. Η μικρή κοπέλα δεν είχε μιλήσει σε κανένα. Κρατούσε μέσα της τη φρίκη και κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό.

Πριν από δυο μήνες η ανήλικη στο σπίτι της έβλεπε μια ταινία με κακοποιήσεις παιδιών. Όλα αυτά που είχε συσσωρεύσει μέσα της, όλα αυτά που ζούσε έγιναν χείμαρρος που ήθελε να βγει. Στην ταινία είδε τον ίδιο της τον εαυτό. Ξέσπασε σε κλάματα.

Οι γονείς της, την ρώτησαν τι είχε, και τότε τους περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το μαρτύριο που βίωνε στα χέρια του ιερέα. Κάθε φορά μετά το τέλος του κατηχητικού, την απομόνωνε στον ναό στα Κάτω Πατήσια και αφού την έβαζε να εξομολογηθεί, τη βίαζε.

«Στο πρόσωπο μου θα βλέπεις τον πατέρα σου και τον δάσκαλο σου» της έλεγε μετά και η ψυχή του παιδιού γινόταν κομμάτια. Και σαν να μην έφταναν αυτά όπως καταγγέλλουν συγγενείς του κοριτσιού, ο ιερέας «είχε το θράσος να μπαίνει μέσα στο σπίτι της οικογένειας».

Ζητούσε και φωτογραφίες

Η εφιαλτική δράση του κατηγορούμενου ρασοφόρου δεν σταματούσε εκεί. Έβαζε την ανήλικη – που όπως λέει η γειτονιά είναι ένα συνεσταλμένο παιδί με θεοσεβούμενους γονείς- να του στέλνει φωτογραφίες από διάφορα σημεία του σώματος της. Και όχι μόνο αυτό. Έστελνε και ο ιερέας δικές του φωτογραφίες ακατάλληλου περιεχομένου για ένα μικρό παιδί.


Χθες το απόγευμα με μια συντονισμένη επιχείρηση ο 37χρονος ιερέας συνελήφθη για πολλές και βαριές κατηγορίες όπως: βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Τα ρίχνει στην ανήλικη

Και ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και ο ιερέας έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, ο δικηγόρος του, μίλησε στο MEGA ΚΑΙ ΣΤΟΝ Νίκο Ευαγγελάτο και ισχυρίστηκε λίγο πολύ ότι φταίει το ανήλικο κορίτσι. «Είναι μια περίεργη υπόθεση. Ο ιερέας δεν έμενε ποτέ μόνος του με τα παιδιά του κατηχητικού. Επιπλέον, μετά από έρευνα στην οικία του δεν βρέθηκε κανένα πορνογραφικό υλικό» είπε ο δικηγόρος του Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Και συνέχισε: «Ο πελάτης μου δηλώνει αθώος. Η ίδια η καταγγέλλουσα του έστειλε μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου, στο οποίο ο ιερέας δεν απάντησε ποτέ και δεν το είπε σε κανέναν. Το παιδί που καταγγέλλει τον ιερέα, έχει προβλήματα πέρα από οικογενειακά, και ψυχολογικά»

Η σύζυγος

Η σύζυγος του ιερέα ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την εξέλιξη των γεγονότων. Σε μια πρώτη δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους είπε: «Όταν θα είμαστε έτοιμοι θα απαντήσουμε μόνοι μας. Δυστυχώς, δεν θέλουμε να απαντήσουμε σε κάτι και δεν μπορούμε να απαντήσουμε πουθενά ακόμα. Είμαστε σε πολύ ευάλωτη κατάσταση»

Ο πατέρας του

Στο MEGA μίλησε και ο πατέρας του κατηγορούμενου 37χρονου ιερέα, ο οποίος δηλώνει άγνοια και δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας: ««Καλά τώρα αστειεύεστε, να έχω ικανό τον γιο μου για τέτοια πράγματα; Αποκλείεται, αποκλείεται, δηλαδή το κεφάλι μου κόβω»

Και δεύτερος βιασμός;

Οι αρχές εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο ο ιερέας να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά  και άλλα κορίτσια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, οι δικαστικές αρχές έχουν ήδη ενημερωθεί από την υποδιεύθυνση ανηλίκων ότι κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της συγκεκριμένης καταγγελίας ανακαλύφθηκε ότι υπάρχει και ένα δεύτερο κορίτσι, το οποίο πλέον είναι ενήλικο, το οποίο είχε πέσει και αυτό θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο ιερέα. Το περιστατικό είχε συμβεί όταν και εκείνο το κορίτσι ήταν ανήλικο, δηλαδή πριν από μερικά χρόνια.

Και άλλη καταγγελία

Μια κοπέλα που είναι 19 ετών σήμερα και μένει στα Κάτω Πατήσια στην περιοχή του ιερέα κατήγγειλε πως τον Νοέμβριο του 2020 ο συγκεκριμένος ιερέας την είχε προσεγγίσει και της ζήτησε να πάνε κάπου μόνοι τους.

Αρχικά της πρότεινε μια δουλειά, καθώς η 19χρονη σήμερα κοπέλα ζωγραφίζει τοιχογραφίες, και στη συνέχεια της ζήτησε να περάσουν μερικές ώρες μόνοι τους, προσφέροντάς της, μάλιστα, χρήματα σαν αντάλλαγμα.

Όπως λέει η κοπέλα οι πιέσεις του ήταν αφόρητες και μάλιστα είχε αποθηκεύσει το κινητό του ιερέα στο κινητό της με την ονομασία «Μην το σηκώσεις» προκειμένου να μην απαντά στις κλήσεις του και να το αποφεύγει.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα τότε είχε πάει να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία και οι αστυνομικοί στο τμήμα της είπαν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια ενοχοποιητική πράξη από την πλευρά του ιερέα.

Η γειτονιά

Στη γειτονιά που ιερουργούσε ο ιερέας οι άνθρωποι και όσοι πήγαιναν στην εκκλησία του, έχουν πέσει από τα σύννεφα. Μιλούν μάλιστα για μια αγαπημένη και δεμένη οικογένεια και για έναν «εξαιρετικό και δραστήριο άνθρωπο» Μάλιστα λένε ότι τα έχασαν» όταν έγινε γνωστή η υπόθεση.