Ιδιαίτερα κρίσιμη για την εξέλιξη της υπόθεσης βιασμού που καταγγέλλει πως υπέστη η 24χρονη Γεωργία στη σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θεωρείται η κατάθεση που θα δώσει σήμερα στην ανακρίτρια. Αυτή θα είναι η τέταρτη κατάθεση της 24χρονης κοπέλας και θα πραγματοποιηθεί παρουσία ψυχολόγου.

Εκτός από την Γεωργία, θα καταθέσει η 17χρονη φίλη της που ήταν παρούσα στο πάρτι, ο εργοδότης της και ακόμα ένας φίλος του με τον οποίο πήγαν μαζί στο ξενοδοχείο για να πάρουν την κοπέλα το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

Ήταν τα πρώτα άτομα από τον κύκλο της που την αντίκρισαν μετά τα όσα συνέβησαν μέσα στο ξενοδοχείο. Σημειώνεται ότι η κοπέλα έχει κάνει σαφές πως πριν το πάρτι ήταν σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι του εργοδότη της.

Διαφορετική εκδοχή των τριών εμπλεκομένων

Από την άλλη πλευρά, οι εμπλεκόμενοι άνδρες στις καταθέσεις τους παρουσιάζουν εντελώς διαφορετική εκδοχή με τον Βασίλη Λεβέντη, τον μόνο που έχει παραδεχτεί ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με την κοπέλα, να υποστηρίζει ότι όλα έγιναν ήταν με την πλήρη συναίνεση της κοπέλας.

Η 24χρονη έχει υποστηρίξει πως τρία άτομα την σταμάτησαν στον διάδρομο, ενώ επέστρεφε στο δωμάτιο που είχε κλείσει και στη συνέχεια θυμάται δύο άτομα να στέκονται από πάνω της στο κρεβάτι και την σεκταριστική συνειδητοποίηση το επόμενο πρωί, όταν είδε πεταμένα δίπλα της ανδρικά ρούχα αλλά και χάπια για άνδρες, ενώ εκείνη δεν φορούσε εσώρουχο και δεν θυμάται να το έβγαλε.

Κατά την ίδια, υπάρχουν μάλιστα και φωτογραφίες από το σώμα της που δείχνουν ότι την κακοποίησαν.

Σε κάθε περίπτωση, οι τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένεται να βγουν σύντομα από ειδικό εργαστήριο αναμένεται να ρίξουν ακόμα περισσότερο φως στην υπόθεση.

Η πρώτη δήλωση του 27χρονου

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο 27χρονος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος ανήκει στα άτομα που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό της 24χρονης.

Ο ίδιος δήλωσε (ΑΝΤ1) αθώος και μίλησε για το τεκμήριο της αθωότητας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η σεξουαλική συνεύρεση έγινε με απόλυτη γνώση και συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Ο γόνος γνωστής επιχειρηματική οικογένειας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Επί πολλές ημέρες τόσο εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, “δικάζεται”, αλλά και “καταδικάζεται”, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος (οποιοσδήποτε και αν είναι) τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του.

»Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί το τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μία και μοναδική αποτύπωση της θέση μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

 Τα μηνύματα που αντάλλαξε η Γεωργία πριν από το πάρτι

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδαν τα μηνύματα που αντάλλαξε η νεαρή με τον άνθρωπο που την κάλεσε στο πάρτι. Τα μηνύματα μάλιστα είναι για πολλούς ενδεικτικά της «πίεσης» που ασκήθηκε στη Γεωργία Μπίκα, προκειμένου να πάει στο ξενοδοχείο.

Αρχικά, σύμφωνα με τον ALPHA, φερόμενος διοργανωτής του πάρτι, Μάνος Παπαδόπουλου, ρωτά την 24χρονη το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς τι θα κάνει το βράδυ, προτείνοντάς της να πάει σε ένα πάρτι στο ξενοδοχείο ΜΕΤ.

«Έχω πάρτι στο ΜΕΤ, αν ψήνεσαι έλα», της γράφει χαρακτηριστικά.

Η 24χρονη του απαντά ότι μπορεί να πάει με μια φίλη της, ενώ αργότερα της στέλνει ξανά για να του απαντήσει σίγουρα, προκειμένου να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ατόμων.

«Ναι. Πιο αργά», του απαντά, με εκείνον να αποκρίνεται: «ΟΚ, στείλε όταν ξεκινάτε να σου πω τι λέτε κάτω (σ.σ. στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου)».

Τα επόμενα μηνύματα ανταλλάσσονται ενώ έχει μπει ο νέος χρόνος, με τη Γεωργία να ρωτάει τι ώρα θα φτάσουν οι προσκεκλημένοι στο πάρτι και τον Μ. Π. να της δίνει σαφείς οδηγίες για το τι να πουν στη ρεσεψιόν. Συγκεκριμένα, της λέει να πει ότι πάνε στο δωμάτιο 602, αλλά να ανέβουν στο δωμάτιο 401.

Αναλυτικά:
Γεωργία: Τι ώρα είστε εκεί;
M. Π.: Μόλις φτάσαμε. Ελάτε.
Γεωργία: Σε μισή ώρα ερχόμαστε, τι λέμε εκεί.
M. Π.: Πείτε δωμάτιο 602 κάτω και μετά έρχεστε στο 401. Οκ; Στείλε όταν φτάσετε κάτω.
Γεωργία: Οκ, τι να φέρω. Ναργιλέ έχει;
Μ. Π.: Θα βρούμε. Ελάτε δεν θα φέρεις κάτι.
Στη συνέχεια, η 24χρονη τον ενημερώνει ότι είναι ήδη αλλού και έχουν πιει πολύ αλκοόλ, ενώ ο Μ.Π. της λέει να μην αργήσει. Όταν η Γεωργία δεν απαντά, εκείνος επιμένει στέλνοντάς της διαδοχικά μηνύματα.
Γεωργία: Είμαστε ήδη αλλού. Έχουμε πιει το κεφάλι μας. Θα αργήσετε έτσι;
M. Π.: Δεν ξέρω, αλλά μην αργήσετε.
M. Π.: Ελάτεεε.
M. Π.: Θα έρθετε;
Γεωργία: Τι να πούμε. Λέγε.
M. Π.: Στο είπα 602 και έρχεστε 401.
Όταν η Γεωργία με τη φίλη της καθυστερούν, ο Μ.Π. της στέλνει ξανά ρωτώντας την αν έφτασαν στο ξενοδοχείο, ενώ μόλις η 24χρονη απαντάει πως κατευθύνονται προς τα εκεί, εκφράζει την ενόχλησή τους, γράφοντας «αυτό είπες πριν μισή ώρα».
M. Π.: Φτάσατε;
M. Π.: Ζεις;
Γεωργία: Ερχόμαστε ε.
M. Π.: Αυτό είπες πριν μισή ώρα.
M. Π.: Πού είσαι;
Γεωργία: Τώρα ερχόμαστε.
Τα τελευταία μηνύματα, ο Μ.Π. φέρεται να τα έστειλε στη Γεωργία το επόμενο πρωί, ρωτώντας την εάν είναι όλα είναι καλά, ενώ είχαν προηγηθεί πολλές αναπάντητες κλήσεις στο κινητό της.