Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης θα καταθέσουν αύριο από το πρωί, η 24χρονη Γεωργία, η 17χρονη φίλη της που τη συνόδευσε στο πάρτι, ο εργοδότης της Γεωργίας αλλά και ένα πρόσωπο που κλήθηκε από τις αρχές και αυτό είναι ένας φίλος του εργοδότη με τον οποίο πήγαν μαζί στο ξενοδοχείο όταν τους τηλεφώνησε η Γεωργία, το πρωί ανήμερα πρωτοχρονιάς.

Η 24χρονη σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα συνοδεύεται για να καταθέσει, από ψυχολόγο. Η 17χρονη φίλη της ξεκίνησε μαζί με την Γεωργία το βράδυ της παραμονής για το ξενοδοχείο αλλά η ανήλικη έφυγε τελικά μετά από λίγο με μια άλλη κοπέλα που συνάντησαν στην προεδρική σουίτα.

Ο εργοδότης της 24χρονης που θα καταθέσει και αυτός αύριο, ήταν ο άνθρωπος στο οποίο τηλεφώνησε η 24χρονη όταν ξύπνησε στην σουίτα και στον οποίο είπε ότι νιώθει πως «κάτι κακό έχει συμβεί». Στο ξενοδοχείο πήγε με ένα φίλο του για να βρουν την Γεωργία και αυτός ο φίλος του θα είναι ο τέταρτος που θα καταθέσει αύριο.

Όπως αναφέρει ο εργοδότης και ο φίλος του όταν πήγαν στο ξενοδοχείο και βρήκαν την 24χρονη ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και εμφανισιακά φαινόταν εξουθενωμένη.  Αυτοί οι δυο μάλιστα βοήθησαν την Γεωργία να εντοπίσει που είχε παρκάρει το αυτοκίνητο της καθώς εκείνη δεν το θυμόταν.

Ο εργοδότης αναμένεται να καταθέσει και για όσα προηγήθηκαν πριν η κοπέλα πάει στο πάρτι. Η 24χρονη έκανε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι του και στη συνέχεια πήγε στο ξενοδοχείο στο πάρτι.

Η πρώτη δήλωση του 27χρονου κατηγορούμενου

Νωρίτερα, έσπασε τη σιωπή του σήμερα για πρώτη φορά μετά τη σύλληψη του (στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος) ο 27χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό της 24χρονης. Ο 27χρονος με γραπτή  του δήλωση στον ΑΝΤ1 κάνει λόγο για συναινετική συνεύρεση και επικαλείται το τεκμήριο της αθωότητας. Η δήλωση του έχει ως εξής:

«Επί πολλές μέρες τόσον εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, ΄΄δικάζεται΄΄. αλλά και ΄΄καταδικάζεται΄΄, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος [οποιοσδήποτε και αν είναι] τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας , δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος. Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου]. Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον. Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών.


Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα ΄΄βιασμό΄΄ σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας]. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού.

Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

Έρευνα στα σπίτια και αντιφάσεις για το δωμάτιο

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση τόσο στη Θεσσαλονίκή όσο και στην Αθήνα. Ταυτόχρονα στις πρώτες τους καταθέσεις στην αστυνομία οι εμπλεκόμενοι λένε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Για το δωμάτιο, η λίστα που έχει από το ξενοδοχείο η αστυνομία αναγράφεται ότι είναι το 510. Η ίδια υποστήριξε ότι για συγκεκριμένο δωμάτιο που έκλεισε, πλήρωσε περίπου 130 ευρώ, τονίζοντας πως είχε τόση ανάγκη να κοιμηθεί που θα έδινε «ακόμα και αν έκανε 600 ευρώ».


Όμως ο 27χρονος στην κατάθεση του υποστηρίζει ότι η 24χρονη γύρισε στο ξενοδοχείο για να βρεθεί ξανά στο πάρτι της σουίτας 401 και για αυτό την κάλεσε στο τηλέφωνο, ώστε να την βοηθήσει να ανέβει ξανά. «Πράγματι την κάλεσα από το προσωπικό μου τηλέφωνο στις 4:10 και μιλώντας απευθείας μαζί της, τη ρώτησα αν ήταν στην είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να της ανοίξω την πόρτα του δωματίου. Μετά από λίγο βγήκαμε στο διάδρομο μαζί με τον ΠΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ και την είδαμε να βγαίνει από τον ασανσέρ μπροστά μας. Τη συνόδεψα μέσα στο δωμάτιο όπου είχαν μείνει 6-7 άτομα και ξεκίνησα να μιλάω μαζί της» αναφέρει.

Μπέρδεμα με τις τοξικολογικές

Την ίδια στιγμή μπέρδεμα υπήρξε και με τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας, αφού κυκλοφορούσαν οι πληροφορίες πως έχουν ήδη σταλεί στην Ελβετία, απ’ όπου θα έρχονταν και τα αποτελέσματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το δείγμα για τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης κοπέλας, παραμένει στα εργαστήρια του ΑΠΘ και δεν έχει σταλεί στην Ελβετία. Tο μπέρδεμα των τελευταίων ημερών προέκυψε, αφού υπήρχαν πληροφορίες πως κάτι τέτοιο θα γίνει αν τα αποτελέσματα του ελληνικού εργαστηρίου δεν είναι σαφή.

Οι κάμερες

Οι αρχές αναζητούν οποιοδήποτε οπτικό υλικό θα τους είναι χρήσιμο. Έτσι το ξενοδοχείο που συνέβησαν όλα έχει δώσει στις αρχές υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το υλικό αφορά μόνο κάμερες από τους εξωτερικούς χώρους και όχι από τους ορόφους που βρίσκονται τα δωμάτια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, από τις 3 Ιανουαρίου το ξενοδοχείο κατέθεσε στις αρχές υλικό από τις κάμερες. Συγκεκριμένα, από την μπροστινή κάμερα ασφαλείας της εισόδου, αλλά και από την πλαϊνή είσοδο.

Δεν κατέθεσε όμως υλικό από κανέναν εσωτερικό χώρο, ενώ έδωσε τα στοιχεία για τα δωμάτια που κοιμήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.