Σε νέες καταγγελίες προχωρούν δικηγόροι με φόντο την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Η Ανθούλα Ανάσογλου και ο Αντώνης Κουδρόγλου μίλησαν στο MEGA για το θέμα, μεταφέροντας καταγγελίες αλλά και κάνοντας μία εκτίμηση για το κατηγορητήριο στους δράστες, σε περίπτωση άσκησης δίωξης.

Η κ. Ανάσογλου επεσήμανε πως έχει καταγγελίες για «κορίτσια που προσεγγίζονται, και όχι κορίτσια που έχουν επιλέξει ένα τέτοιο επάγγελμα. Είναι κορίτσια της διπλανής πόρτας που τα «ψαρεύουν» από μπαρ και τους δίνεται πρόσκληση και στην πορεία ανακαλύπτουν τι σημαίνει αυτή η πρόσκληση. Οι κοπέλες πηγαίνουν έξω, ξεκινάει με ένα κέρασμα, μετά έρχεται πρόσκληση σε πάρτι και μετά τους λένε ότι αν θέλεις να συνεχίσεις μπορείς να πάρεις αυτή την αμοιβή. Φαντάζομαι ότι τον πρώτο καιρό είναι μεγάλη αυτή η αμοιβή, ακριβώς επειδή πρόκειται για «ψάρεμα»».

Επεσήμανε, ωστόσο, πως «ακόμα διερευνώ την αξιοπιστία των καταθέσεων. Αφού μαζέψω τα στοιχεία θα πάω στις Αρχές».

«Η περίπτωση της 24χρονης είναι άλλη. Η κοπέλα αυτή δεν ήξερε τίποτα. Πήγε όπως πάει ένα κορίτσι σε ένα πάρτι. Αυτό που λέω εγώ είναι μια άλλη περίπτωση, είναι η προέκταση του θέματος. Υπάρχουν άτομα που προσεγγίζουν κορίτσια χωρίς να δηλώσουν στην αρχή τις διαθέσεις τους και στην πορεία προσπαθούν να τις βάλουν σε ορισμένα παράνομα κυκλώματα» προσέθεσε.

Το χάπι βιασμού

Η ίδια μετέφερε, παράλληλα, και καταγγελία που έχει δεχθεί από κοπέλα, που δήλωσε ότι της έδωσαν χάπι βιασμού. «Το χάπι του βιασμού δίνεται όταν υπάρχει ομαδικός βιασμός, γιατί το θύμα δεν αντιλαμβάνεται τίποτα. Έχω μία σχετική καταγγελία από εχτές το βράδυ» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουδρόγλου είπε πως το σημαντικότερο στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης είναι «η παραγγελία που έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τη Δευτέρα να επιμεληθεί της ανάκρισης ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης».

«Είναι κάτι που δεν το ακούμε συχνά, και αυτό δείχνει κάτι. Ότι η δικαιοσύνη διερευνά κάτι περισσότερο από μία περίπτωση ενός μεμονωμένου βιασμού. Το ότι δεν υπάρχουν προσαγωγές κατηγορούμενοι κλπ. Και αν ερευνήθηκαν σπίτια συγκεκριμένων ατόμων, είναι επίσης σημαντικό» εξήγησε.

«Διεθνές κύκλωμα ψαρεύει κοριτσάκια»

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις – βόμβα προχώρησε χθες και ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος έχει κληθεί να ενισχύσει νομικά την πλευρά της 24χρονης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Διαλυνάς έκανε λόγο για «διεθνές κύκλωμα», όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα που γίνεται στην Κύπρο. «Υπήρχαν Κύπριοι στο εν λόγω πάρτι και, επίσης, υπήρχαν κοπέλες που ήρθαν από την Κύπρο» ενημέρωσε ο δικηγόρος.

«Δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα, είναι διεθνούς» σημείωσε και ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές να βιαστούν. «Βιαστείτε μην μας ‘καπελώσουν από την Κύπρο και ξευτιλιστούμε».

«Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις» συνέχισε, ενώ επεσήμανε πως πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών.