Βινεγκρέτ ροδιού

Μια υπέροχη σάλτσα που δίνει μοναδική γεύση στις σαλάτες και τα σαλατογεύματα μας.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10΄

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 950 γρ.)

500 ml χυμός ροδιού

50 γρ. ζάχαρη

50 ml νερό

80 ml ξίδι με σμέουρα

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon

300 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό ροδιού μέχρι να συμπυκνωθεί και να μείνει ο μισός (250 ml). Τον αφήνουμε να κρυώσει.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει, το αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμη να γίνει σιρόπι. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε τον χυμό, το σιρόπι και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, σε ένα δοχείο και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ. Εναλλακτικά, χτυπάμε στο μπλέντερ. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε σιγά-σιγά (να είναι σαν κλωστή) το ελαιόλαδο μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk