Προετοιμασία 10′ Μαγείρεμα 18′

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

1 μαραθόριζα (κρατάμε όσα φυλλαράκια έχει)

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα

150 γρ. μακαρόνια

1 πιπεριά τσίλι (κόκκινη καυτερή)

160 γρ. μαύρα ντοματίνια

160 γρ. μεσαίες γαρίδες, κατεψυγμένες, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Καθαρίζουμε τη μαραθόριζα, την κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες. Τη βάζουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι. Την αφήνουμε για 5′.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε, κρατώντας όμως μία κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Αφαιρούμε τους σπόρους από την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε. Τη ρίχνουμε στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστο το τηγάνι, μέχρι να γίνει η μαραθόριζα μαλακή και να κολλάει, ανακατεύοντας πού και πού. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στο φαγητό. Ανακατεύουμε για 2′. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και ύστερα από 1′ τα σουρωμένα μακαρόνια. Ρίχνουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει, ώστε να γίνει λίγο πιο αραιό το μείγμα, αν θέλουμε, και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ρίχνουμε από πάνω μερικά φυλλαράκια από τη μαραθόριζα. Περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.