Έληξε χθες το βράδυ η συμβολική κατάληψη στην ΑΣΟΕΕ που έκαναν τα μέλη του φοιτητικού συλλόγου του Ιδρύματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα έγιναν γνωστά την περασμένη εβδομάδα. Το Ίδρυμα επιστρέφει έτσι στις καθημερινές λειτουργίες του από την Δευτέρα 17 του μήνα. Για την ερχόμενη εβδομάδα ωστόσο έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι για τις καταγγελίες σε βάρος του καθηγητή του, η διοίκηση του Ιδρύματος ανακοίνωσε το χρονικό των σχετικών της κινήσεων και ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής παραπέμφθηκε εντός οκτώ ημερών από την ημέρα που έλαβε τη σχετική ενημέρωση από την Εισαγγελία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των ΑΕΙ.

Τι αναφέρει η Σύγκλητος

Παράλληλα η διοίκηση του πανεπιστημίου, κοινοποίησε το έγγραφο της απόφασης για την παραπομπή στην υπουργό Παιδείας και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε σχετικά την γνώμη της Συγκλήτου του Ιδρύματος και τα μέλη της αποφάσισαν ομόφωνα να μην τεθεί σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του μέχρι την έκδοση της σχετικής πειθαρχικής απόφασης, με βάση «το τεκμήριο της αθωότητας»