Λικέρ σοκολάτας

Γίνεται εύκολα, γρήγορα και «κλείνει» υπέροχα ένα γιορτινό τραπέζι.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 10΄

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 1 λίτρο)

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. νερό

60 γρ. κακάο άγλυκο

150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

300 ml μπράντι (κονιάκ)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και το κακάο. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, το αφήνουμε για 6-7 λεπτά σε σιγανή φωτιά με κλειστό καπάκι. Αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε σε ένα αποστειρωμένο μπουκάλι. Το συντηρούμε στο ψυγείο. Για να το σερβίρουμε, το ανακινούμε καλά και σερβίρουμε με πάγο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk