Μουσικοί – Διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα – «Οχι άλλη ατομική ευθύνη»

«Να παρθούν τώρα μέτρα για την επιβίωση και την υγεία του κλάδου μας» αξιώνουν οι μουσικοί που πλήττονται από τα νέα μέτρα που απαγορεύει τη μουσική από την εστίαση

Σε νέα διαμαρτυρία κατά των μέτρων της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του κορωνοϊού προχώρησε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος ο οποίος πλήττεται από τα τελευταία μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση έναντι του κορωνοϊού και στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η απαγόρευση της μουσικής στους χώρους εστίασης.

Κατόπιν της εξαγγελίας των  χθεσινών κυβερνητικών μέτρων για την αναχαίτιση του κορωνοϊού  που τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα το πρωί  ο Πανελλήνιος Σύλλογος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση και καλεί σε πανκαλλιτεχνικό – πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 10 Ιανουαρίου 2022, στο Σύνταγμα.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

 

Να παρθούν τώρα μέτρα για την επιβίωση και την υγεία του κλάδου μας

 

Τα οριζόντια μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση καθιστούν  αδύνατη την εργασία του μουσικού – για μια ακόμη φορά καθώς απαγορεύει ξανά τη μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση. Η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας αυξάνει τους νεκρούς στη χώρα μας και αφήνει χιλιάδες καλλιτέχνες άνεργους χωρίς μέτρα στήριξης από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα επιδοτεί τους επιχειρηματίες παραγωγούς και εργοδότες – γενναιόδωρα τους μεγάλους, με ψίχουλα τους μικρούς. Το μόνο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση είναι η ατομική ευθύνη. Μειώνει τις δαπάνες του προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία, αγνοώντας τις έρευνες των επιστημόνων, που λένε ότι θα είχαμε κατά 40% λιγότερους νεκρούς με ένα επαρκέστερο Δημόσιο σύστημα Υγείας.

 

Πολλές παραστάσεις, παραγωγές, συναυλίες ακυρώνονται η αναβάλλονται με τραγικές συνέπειες για τους μουσικούς. Ενώ οι γιορτές είναι παραδοσιακά περίοδος εντατικής εργασίας για τον κλάδο μας, σήμερα μένουμε χωρίς εισόδημα. Διακινδυνεύσαμε  την υγεία μας δουλεύοντας σε χώρους με συνωστισμό που συχνά δεν τηρούσαν  τα μέτρα, δεχτήκαμε πιέσεις να εργαστούμε ακόμα και με covid ενώ ακόμη και κρούσματα αποκρύφτηκαν για να μην «πέσει» η παραγωγή. Τώρα απαγορεύτηκε εντελώς η μουσική, είμαστε όλοι άνεργοι με κρατική εντολή, χωρίς καμιά αποζημίωση.

 

Δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτήν την κατάσταση

 

Καλούμε σε

 

πανκαλλιτεχνικό – πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 10/01/22 στο Σύνταγμα.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 

  • Δωρεάν ράπιντ τεστ σε όλους τους εργασιακούς-συναυλιακούς χώρους με ευθύνη της κυβέρνησης. Δωρεάν χορήγηση σε όλους των αναγκαίων  μέσων ατομικής προστασίας. Η επιδημιολογική επιτήρηση δεν είναι αποκλειστικά ατομική μας ευθύνη, ούτε μπορεί το κόστος της να βαρύνει τους εργαζόμενους. Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας , άμεση επίταξη των Ιδιωτικών Νοσοκομείων.

 

  • Να δοθεί επιτέλους η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και για όσο ουσιαστικά συνεχίζεται ο περιορισμός της εργασίας μας.

 

  • Να σταματήσει ο απαράδεκτος αποκλεισμός όσων συναδέλφων εγγράφηκαν στο μητρώο καλλιτεχνών εκπρόθεσμα.

 

  • Να δοθούν άμεσα τα δώρα Χριστουγέννων του 2020 και 2021 καθώς και το δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας του 2021 που δικαιούμαστε από τα ένσημα των επιδοτήσεων.

 

  • Να υπολογιστούν τα ένσημα από την επιδότηση του 2021 μέσω του ΕΡΓΑΝΗ για να μπορούμε να πάρουμε επιδότηση ανεργίας μετά τις απολύσεις του Ιανουαρίου και να διορθωθούν τα λάθη σε ΚΑΔ και ένσημα σε σχέση με το εποχικό επίδομα.

 

  • Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι συνάδελφοι που δουλεύουν με μπλοκάκι και οι μικροί επαγγελματίες με εισοδηματικά κριτήρια

 

  • Να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοι σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής παράστασης.

 

  • Να αποζημιωθούν οι συνάδελφοι που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω νόσησης από covid-19.

 

 

Στο δρόμο μεγαλώνει η φωνή μας.

 

Καλούμε σε συντονισμό όλα τα Σωματεία στο Θέαμα –Ακρόαμα

και όλους τους φορείς Καλλιτεχνών.

 

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα με τα μουσικά μας όργανα.

 

Ξέρουμε πως μέσα από τους αγώνες μας έχουμε κατακτήσεις. Θα συνεχίσουμε μαζικά με μεγαλύτερη δύναμη, επιμονή και συσπείρωση.

 

 

 

Για το Δ.Σ.

                                 Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γ. Γραμματέας

                  Βασίλης Παρασκευόπουλος                                     Κώστας Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk