Η Θέκλα παρατηρούσε αφηρημένα τον αφρό της ροζ σαμπάνιας με την υπογραφή Laurent Perrier να «ταξιδεύει» μέσα στο βαρύ κρυστάλλινο ποτήρι. Το χρώμα της αθωότητας του αγαπημένου της καμπανίτη, που σύμφωνα με τον μεγαλοβιομήχανο, χρυσό κληρονόμο Φίφη Δελμούζο-Κασσανδρή ταιριάζει περισσότερο στον λεπτό, «ευαίσθητο» ουρανίσκο των δεσποινίδων και κυριών, έδενε απόλυτα με το μακρύ, μεταξένιο μπορντό φόρεμα του οίκου Julien Fournié Haute Couture.

Οι αντιθέσεις των χρωμάτων, τα αστραφτερά παιχνιδίσματα κάτω από το φως των προβολέων ή των κεριών, αποτελούν πάντα μια μαγευτική εμπειρία. Ιδιαίτερα όταν οι ολόχρυσες και κατακόκκινες «πινακίδες» δίπλα και κάτω από τα φαντασμαγορικά, κατασκευασμένα από αυθεντικούς κρυστάλλους δέντρα (στοιχίζουν όσο ένα… μικρό αυτοκίνητο) γράφουν Festive!

Η ωραιότερη γιορτή του χρόνου είναι επιτέλους εδώ. Οι κόκκινοι και χρυσαφένιοι προβολείς πέφτουν επάνω στα ογκώδη γλυπτά του Fernando Botero που έχουν στηθεί στον τεράστιο κήπο mansion στις οροσειρές της Εκάλης, οι συλλεκτικές σαμπάνιες και τα γαλλικά κρασιά που φθάνουν κατευθείαν από το Kerridge’s Bar του «Corinthia London» ή αυτό του always classic «The Claridges» ζωγραφίζουν με ακόμα πιο αισιόδοξες λάμψεις τα Χριστούγεννα τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Festive, έκρηξη χαράς μέσα από τον αφρό μιας ροζ Laurent Perrier ή μιας χρυσής Armand de Brignac.

Η παγκόσμια όμως πανδημία είναι εδώ. Φοράω αμέσως μετά το τέλος του γεύματος την κεντημένη με κρύσταλλα Swarovski προστατευτική μου μάσκα. Ακούω με προσοχή τις συμβουλές επιστημόνων ότι η μετάλλαξη Ομικρον είναι η πλέον επικίνδυνη.

Πλατινομαλλούσα σύζυγος μεγαλοεπιχειρηματία η οποία επιδεικνύει το πλούσιο μπούστο της μέσα από το στενό ντεκολτέ στο κίτρινο του καναρινιού μάς πληροφορεί ότι όσοι δεν αναχωρήσουν για St. Moritz, Crans-Montana και Courchevel θα συγκεντρωθούν για τα εορταστικά δείπνα σε δημοφιλέστατο εστιατόριο της Κηφισιάς…