Για ακραίο επικοινωνιακό λαϊκισμό κατηγορεί τον Κωστή Χατζηδάκη η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργού Εργασίας να ανακαλέσει τις άδειες του προσωπικού του ΕΦΚΑ για την περίοδο των γιορτών.

Αναλυτικά η δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου έχει ως εξής:

«Ακραίος επικοινωνιακός λαϊκισμός του Υπουργού Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη με προφανή πολιτική σκοπιμότητα η οριζόντια ανάκληση όλων των αδειών του προσωπικού του ΕΦΚΑ.

»Ο κ. Χατζηδάκης, για να αποφύγει τις ευθύνες τις δικές του και της κυβέρνησης για τον τριπλασιασμό των εκκρεμών συντάξεων, την υποστελέχωση του ΕΦΚΑ, τη καθυστέρηση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του και του φιάσκου της εμπλοκής ιδιωτών στην απονομή συντάξεων, συνεχίζει να απαξιώνει τον ΕΦΚΑ και να στοχοποιεί το προσωπικό του επιστρατεύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και παραβιάζοντας στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

»Στην πραγματικότητα, αντί να απολογηθεί στους συνταξιούχους και στους ασφαλισμένους για τις κυβερνητικές επιλογές και ολιγωρίες, στρώνει το χαλί για το σχέδιο νόμου που ανακοίνωσε, με το οποίο προωθεί την ιδιωτικοποίηση και κομματικοποίηση του ΕΦΚΑ, των διευθυντικών θέσεων και κρίσιμων υπηρεσιών του.

»Ο Υπουργός Εργασίας Υποτιμά άλλη μία φορά υποτιμά τη νοημοσύνη των συνταξιούχων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για το συνεχιζόμενο δράμα των εκκρεμών συντάξεων, το φιάσκο των αναδρομικών, την κατάργηση της 13ης σύνταξης και τον εμπαιγμό του περιορισμένου σε ύψος και αριθμό δικαιούχων συνταξιούχων του φετινού κοινωνικού μερίσματος».