Επιμένει στα περί «δολοφόνων» που οδήγησαν στη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος όχι μόνο επαναλαμβάνει, ότι δεν μετανιώνει για όσα είπε στη Βουλή αλλά και προτίθεται το αμέσως επόμενο διάστημα  να καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά με καταγγελίες για απώλειες ασθενών που έμειναν αβοήθητοι λόγω εγκληματικών παραλείψεων.

Δεν έχει μετανιώσει

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, επέμεινε πως εκφράστηκε με ειλικρίνεια και δεν είπε κάτι έξω από την αλήθεια και την πραγματικότητα. Τόνισε ότι δεν μετανιώνει γιατί, όπως είπε, όταν ζεις την κραυγή αγωνίας ανθρώπων που χάνονται αβοήθητοι και συμμετέχεις, συμπάσχεις. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, φίλοι, συγγενείς.

Το τελευταίο που θα σκεφτόμουν, πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής, είναι η τιμωρία του Προέδρου της Βουλής που για πρώτη φορά επέδειξε τόσο μεγάλη ευαισθησία, γιατί υπήρξαν και πολιτικοί που μας είπαν ότι «κάψαμε»  ανθρώπους, που μας είπαν προδότες. Είναι βαρύτατος χαρακτηρισμός να σε πουν προδότη της πατρίδας, τόνισε, αναφερόμενος ουσιαστικά στο Μάτι και τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν ο ίδιος ήταν βουλευτής και υπουργός της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Χάνονται άνθρωποι αβοήθητοι

Τόνισε ότι είπε αυτό που ένιωθε και εξακολουθεί να το λέω προκειμένου να καταλάβουν μερικοί ότι δεν μπορούν να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν στο βήμα της Βουλής, να αυτοθαυμάζονται μέσα σε μια λογική αυταρέσκειας και κανένας να μην αναφέρεται ότι κάθε μέρα έχουμε 100 απουσίες. Χάνονται άνθρωποι και χάνονται αβοήθητοι.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στη Βουλή – Ο Κουρουμπλής αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ

Καταθέτει μήνυση και παραιτείται από τη βουλευτική ασυλία

Αναφορικά με την επίμαχη μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι επιχειρήθηκε να απαξιωθούν οι δύο υπογραφές τους, καθώς βγήκε ο πρωθυπουργός και κατήργησε τον κ. Τσιόδρα γιατί δεν είπε αυτά που ήθελε εκείνος και εμφανίσθηκε και ένα άρθρο της κας Κοταμανίδου που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Μετά από μία εβδομάδα-δέκα ημέρες, αποκάλυψε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, θα καταταθεί μηνυτήρια αναφορά η οποία ήδη συντάσσεται για να είναι ακριβής  πολλά στοιχεία περιπτώσεων προκειμένου να ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διερευνηθούν όλες αυτές οι καταγγελίες.

Και επειδή κάποιοι μπορεί να είναι κακοπροαίρετοι, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής ότι δηλώνει δημόσια πως παραιτείται από την βουλευτική ασυλία και όσοι νομίζουν ότι τους προσβάλει μπορούν να καταθέσουν μήνυση και να πάνε στο δικαστήριο.

Θα αγωνιστεί για μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Πολιτικά, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν τον απασχολεί το ζήτημα της διαγραφής του, αλλά πρωτίστως να ληφθούν μέτρα, γιατί μπορούν να ληφθούν μέτρα και πως δεν επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά θα αγωνιστεί για να υπάρξει συνεργασία και μετά τις εκλογές ώστε οι δύο παρατάξεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) να συγκροτήσουν ένα μέτωπο δημοκρατικό, πατριωτικό που να χτίσει μια κοινωνία του “εμείς”.