«Βαθιά αντιλαϊκό και ταξικό» χαρακτήρισε τον νέο κρατικό προϋπολογισμό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κλείνει το μάτι στα μεγάλα συμφέροντα.

«Η μεγαλύτερη ανάκαμψη στην Ευρώπη, για την οποία κοκορεύεστε, είναι το αποτέλεσμα της συνέχισης, διατήρησης και κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης. Πιάσατε το νήμα από κει που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζετε. Θέλετε να σας θυμίσουμε τους καθηλωμένους μισθούς πείνας; Την απογείωση τις ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις; Τις απλήρωτες υπερωρίες, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την τηλεργασία, αυτή τη νέα μορφή εκμετάλλευσης;» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι «προσπαθούν να φέρουν τη συζήτηση του προϋπολογισμού στα μέτρα της κάλπικης αντιπαράθεσής τους ,που γίνεται με λαϊκιστικές κορόνες».

Επίσης, διατύπωσε τη άποψη ότι « ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει εξετάσεις στους ομίλους και ότι καημός του κ.Τσίπρα είναι να μην απειληθεί η πολιτική σταθερότητα».

Δείτε αναλυτικά την ομιλία του