Ο Έλληνας ναύαρχος και ο Τούρκος πτέραρχος

Στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ

Πάμε τώρα μια βόλτα στις Βρυξέλλες και στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ, το οποίο ετοιμάζεται και αυτό για τα Χριστούγεννα. Να ξέρετε ωστόσο ότι όλες αυτές οι ελληνοτουρκικές επαφές σε στρατιωτικό επίπεδο για καθιέρωση μέτρων εμπιστοσύνης ελάχιστα προχωρούν, σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης. Όλο κάτι θα συμβαίνει και καρκινοβατούν.

Η επαφή όμως δεν χάθηκε και ο δίαυλος επικοινωνίας παραμένει ανοικτός. Συγκεκριμένα, παρά τις δυσκολίες, υφίσταται η επαφή ανάμεσα στον Έλληνα στρατιωτικό εκπρόσωπο ναύαρχο ε.α. Γιάννη Παυλόπουλο και τον Τούρκο πτέραρχο (ε.α.) Ισμαήλ Γιουνέρ, πλην όμως αυτή περιορίζεται σε καθαρά κοινωνικό επίπεδο.

Άλλωστε θα πρέπει να ξέρετε ότι ο συγκεκριμένος Τούρκος πτέραρχος είναι από τους πλέον φανατικούς οπαδούς (και υποστηρικτές) του Ερντογάν, είχε παίξει, μου λένε, σημαντικό ρόλο στην αναχαίτιση του πραξικοπήματος και ήταν πιλότος στα F-16.

Δεν γνωρίζω, ούτε γράφεται στο βιογραφικό του εάν μετείχε σε προκλήσεις, όταν χειριζόταν το F-16, στο Αιγαίο, αλλά ακολουθεί την πάγια τουρκική γραμμή έναντι της χώρας μας, με τις γνωστές θέσεις για γαλάζια πατρίδα και κυριαρχίας στην Ανατολική Μεσόγειο, κυριαρχίας όμως χωρίς ένταση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk