Επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να τον ευχαριστήσει για τη βοήθεια και τη στήριξη που προσφέρει η Εκκλησία της Ελλάδος στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

«Με μεγάλη ευγνωμοσύνη ευχαριστούμε την Ελλάδα, την Αποστολική Εκκλησία της Ελλάδος και πάνω από όλα τον σεμνό και δυνατό συμπαραστάτη μας, μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο», τόνισε ο πατριάρχης.

Αναφορές και στην πανδημία

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ιεραποστολή του στην Ουγκάντα, την Τανζανία και τη Νότια Αφρική και μίλησε για το ελληνικό στοιχείο που υπάρχει εκεί. Εξάλλου, μίλησε και για την κατάσταση της φονικής πανδημίας και τις πολλές απώλειες σε αυτές τις χώρες, ενώ σημείωσε πως βρέθηκε εκεί για να τονίσει πως είναι κοντά τους.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον πατριάρχη και επεσήμανε πως «είναι πολλά εκείνα τα οποία μας συνδέουν, αλλά κυρίως η ιεραποστολή, η προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες που έχει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας». «Οι σχέσεις είναι αδελφικές και όποτε υπάρχουν τέτοιες σχέσεις υπάρχει και συνεργασία καλή και καρπός πολύς», υπογράμμισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.