Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στη Μονή Πετράκη για να πάρει μέρος στηνέκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στις 12 το μεσημέρι όπου τον υποδέχτηκε ο ηγούμενος και άναψε ένα κερί.

Λειτουργία ναών και εμβολιασμός

Κατά το καλωσόρισμά του ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «είναι μεγάλη μας τιμή» αναφερόμενος στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της ΔΙΣ για την πανδημία.  «Η τιμή είναι δική μου», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Στην αρχή της συνεδρίασης απονεμήθηκε στον κ. Μητσοτάκη το μετάλλιο της Ιεράς Συνόδου για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η λειτουργία των ναών ενόψει των Χριστουγέννων ενώ θα γίνει προσπάθεια να δοθεί μήνυμα από όλους τους Ιεράρχες υπέρ των εμβολιασμών αλλά και ανάγκης τήρησης όλων των μέτρων στις εκκλησίες.

 

Θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έκτακτη σύνοδο της ΔΙΣ, τόνισε πως αντικείμενο της επαφής των δύο πλευρών είναι το ζήτημα της πανδημίας, αλλά και θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, ενώ υπενθύμισε πως βρίσκεται εν ισχύ συγκεκριμένο πλαίσιο, που αφορά το καθεστώς με το οποίο πρέπει να γίνεται η προσέλευση των πιστών στις θρησκευτικές λειτουργίες.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ενώ το παρών δίνουν και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.