Στα όσα έχουν ειπωθεί γύρω από τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και το θέμα διαφάνειας στον α’ γύρο, αναφέρθηκε και σήμερα, ο Γιώργος Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας ότι ουδέποτε αμφισβήτησε το αποτέλεσμα.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Σκάι, ο πρώην πρωθυπουργός και διεκδικητής της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι υπήρξαν καταγγελίες για νοθεία, που έφτασαν στην αρμόδια επιτροπή.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία» είπε και διευκρίνισε ότι ποτέ δεν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, αλλά «προειδοποιεί» για την διεξαγωγή του β’ γύρου.

Η «βόμβα»

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε θέσει θέμα για το αδιάβλητο της διαδικασίας του πρώτου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους και με ανακοίνωση του εξέδωσε το γραφείο Τύπου του, διευκρινιζόταν πως δεν μίλησε ποτέ για νοθεία ούτε προχώρησε σε καταγγελία.

Αντ’ αυτού υποστηρίζει πως «ζήτησε από την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ) να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο με σκοπό τη διασφάλιση της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής».

Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε ως αναδίπλωση μετά τη μεγάλη έκταση που πήρε το θέμα.

Δεν με στήριξαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τα άλλα, στη συνέντευξή του στο ίδιο ΜΜΕ, ο κ.  Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση αν έχει νέα πράγματα να δώσει στο ΚΙΝΑΛ, σημείωσε πως οι θέσεις του είναι γνωστές και είναι γνωστές οι μάχες που έχει δώσει.

Δήλωσε επίσης ότι δεν θεωρεί ότι τον στήριξαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που διαφωνούσαν με την εκλογή του κ. Λοβέρδου.

«Εγώ μπορώ να αντιπαρατεθώ και το γνωρίζουν», είπε χαρακτηριστικά. «Εμείς αυτή την στιγμή αναδεικνύουμε αυτή τη στιγμή την ταυτότητα μας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ.

Ερωτηθείς για το ποια θα είναι η στάση του αν νικητής είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημείωσε ότι «είναι άνθρωπος της παράταξης» και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αφοσίωση του. «Η οικογένεια μου έχει υπηρετήσει αυτή την παράταξη τρεις γενιές» είπε, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα συνεχίσει να κάνει. «Ο αγώνας γίνεται από κάθε μετερίζι», δήλωσε.