Στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, θα συμμετάσχει διαδικτυακά αύριο Πέμπτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία είναι προσκεκλημένες περί τις 110 περίπου χώρες ωστόσο δεν προσκλήθηκαν οι βασικοί γεωπολιτικοί αντίπαλοι των ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα.

Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο 9-10 Δεκεμβρίου και το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απέκλεισε Ρωσία και Κίνα είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Μόσχας η οποία μίλησε για απόπειρα νέων διαχωριστικών γραμμών και διαίρεσης του κόσμου, ενώ και το Πεκίνο διαμαρτυρήθηκε για την πρόσκληση στην Ταιβάν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη Ρωσία και είχε μια εφ’ όλης της ύλης κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε εκτός Συνόδου Κορυφής για τη Δημοκρατία και την Τουρκία.

Πριν από τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης αύριο το πρωί στις 10:00, θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντιπροσωπεία της Γαλλικής Γερουσίας.