Μους φραμπουάζ και ρόδι

Ένα ελαφρύ γλυκό που σερβίρεται κρύο. Διακοσμούμε με φρέσκο ρόδι, φραμπουάζ και φυλλαράκια δυόσμου.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 30′, Αναμονή 2 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)

400 γρ. ρόδι καθαρισμένο (μπορούμε να προμηθευτούμε καθαρισμένους σπόρους από το σουπερμάρκετ)

250 γρ. κατεψυγμένα φραμπουάζ

180 γρ. ζάχαρη

10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη – τη διαλύουμε σε 4 κουτ. σούπας νερό

100 ml νερό

250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

70 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 ασπράδια αβγού

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κουτ. γλ. ξύσμα βιολογικού ακέρωτου λεμονιού

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Επιπλέον φρέσκο ρόδι καθαρισμένο, φρέσκα φραμπουάζ και φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη ζελατίνη με 4 κουτ. σούπας νερό, να διαλυθεί.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρόδι και τα φραμπουάζ με 100 γρ. ζάχαρη και 100 ml νερό και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας καλά με το σύρμα να διαλυθεί. Σουρώνουμε πιέζοντας με ένα κουτάλι μέχρι να μείνουν στο σουρωτήρι μόνο τα σπόρια και τυχόν υπολείμματα ζελατίνης. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού στον πουρέ και ανακατεύουμε.

Στο μεταξύ, στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε σαντιγί. Προσθέτουμε τον πουρέ των φρούτων στη σαντιγί και ανακατεύουμε με σύρμα να δέσει καλά. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τα ασπράδια του αβγού με το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέτουμε στον πουρέ με τη σαντιγί και το γιαούρτι τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά αυτή τη φορά αλλά προσεκτικά ώστε να ομογενοποιηθεί καλά.

Ρίχνουμε τη μους σε ένα μπολ (ή ατομικά μπολάκια), καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες μέχρι να σφίξει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk