Εγκληματική οργάνωση και σειρά άλλων σοβαρών ποινικών παραβάσεων εντόπισαν οι εισαγγελικές αρχές που ερεύνησαν την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας.

Η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης οδήγησε στην άσκηση της πρώτης ποινικής δίωξης σε βάρος συνολικά 48 ατόμων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται ποινικά στη σοβαρή αυτή υπόθεση, η διερεύνηση της οποίας συνδέεται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα

Η δίωξη περιλαμβάνει βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα. Τα κακουργήματα αφορούν το στενό πυρήνα της «οργάνωσης», περίπου 4 με 5 άτομα, και περιλαμβάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία.

Το κατηγορητήριο συμπληρώνεται και με πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις που είναι δωροδοκία, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε προς διερεύνηση σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Ωστόσο, η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση, με βάση και τη σχετική παραγγελία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με επίκεντρο τον Παλαμά Καρδίτσας  είχε παρέμβει με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.

Η «φάμπρικα» των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκε  44χρονη διοικητική υπάλληλος, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.