Τηγανητά αβγά σε φέτες ψωμιού με κασέρι

Μια εξαίσια πρόταση για ένα ιδιαίτερο brunch.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 20′, Ψήσιμο 20′

ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα

10 αβγά

Ψωμί λευκό με προζύμι κομμένο σε φέτες (3 ή 5 ανάλογα με το μέγεθός τους)

230 γρ. κασέρι τριμμένο

1 κουτ. γλυκού αγγλική μουστάρδα

1 κρόκος αβγού

2-3 κουτ. σούπας γάλα

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι

Γλυκιά καπνιστή πάπρικα

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Φρέσκα φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε το κασέρι, τη μουστάρδα, τον κρόκο αβγού και το γάλα στο μούλτι και πολτοποιούμε. Ανακατεύουμε μέσα και τη μισή ποσότητα μαϊντανού. Φρυγανίζουμε ελαφρά τις φέτες του ψωμιού και έπειτα αλείφουμε μια πλούσια στρώση από το μείγμα του τυριού από πάνω.

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε προσεκτικά τα ψωμάκια στο γκριλ για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Στο μεταξύ τηγανίζουμε προσεκτικά τα αβγά. Βγάζουμε τα ψωμάκια από τον φούρνο, τα κόβουμε στα δυο και τοποθετούμε ένα αβγό πάνω στην κάθε φέτα. Αλατίζουμε προσεκτικά (έχει ήδη αλάτι από το τυρί), πασπαλίζουμε με λίγη καπνιστή πάπρικα και, τέλος, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε πάνω σε φρέσκα φύλλα μαϊντανού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk