«Τρομοκρατικό περιστατικό» κηρύχθηκε επισήμως η έκρηξη βόμβας σε ταξί έξω από νοσοκομείο του Λίβερπουλ, το πρωί της Κυριακής, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο επιβάτης που μετέφερε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και να τραυματιστεί ο οδηγός.

Σύμφωνα με τους διοικητές των τοπικών αστυνομικών διευθύνσεων, ο οδηγός ταξί που έχει κατονομαστεί ως Ντέιβιντ Πέρι επιβίβασε τον άγνωστο άνδρα που έφερε μαζί του τον εκρηκτικό μηχανισμό στη λεωφόρο Ρούτλαντ με προορισμό το Νοσοκομείο Γυναικών του Λίβερπουλ.

Καθώς το ταξί πλησίαζε στο νοσοκομείο, σημειώθηκε η έκρηξη.

Αγνωστα τα κίνητρα

Ο επιβάτης του ταξί φαίνεται ότι κατασκεύασε τον «αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό» που προκάλεσε την έκρηξη, δήλωσε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής.

Παράλληλα, σημείωσε πως συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί το κίνητρο του άνδρα που μετέφερε τη βόμβα και τελικά σκοτώθηκε, καθώς και γιατί η έκρηξη σημειώθηκε εκείνη τη στιγμή.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες πολέμου σε μικρή απόσταση από το νοσοκομείο και ότι η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί. Για την ώρα, ωστόσο, δεν έχει προκύψει κάποια διασύνδεση» επεσήμανε ο βοηθός διοικητής της αστυνομίας του Ευρύτερου Μάντσεστερ και επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ΒΔ Αγγλίας, Ρας Τζάκσον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει πραγματοποιηθεί και τέταρτη σύλληψη μετά από τις συλλήψεις τριών ανδρών το βράδυ της Κυριακής.

Επίσης, η αστυνομία έχει εντοπίσει «σημαντικά ευρήματα» σε μία διεύθυνση του Λίβερπουλ όπου διεξήχθησαν έρευνες.

Η στιγμή της έκρηξης