Τροπή που κανείς δεν περίμενε πήρε η υπόθεση της δολοφονίας της νονάς του 39χρονου στον Βόλο, Ευθαλία Αβραμίδου – Αλεξούλη. Όπως τελικά αποδείχθηκε, ο δράστης είχε δολοφονήσει και τη μητέρα του δικηγόρου του, Γιάννη Μηλίνη πριν από 12 ολόκληρα χρόνια, το 2009.

Το in.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο μετά την αποκάλυψη για τη δολοφονία του 2009, αλλά ο ίδιος δεν απαντά στα τηλέφωνά του, είτε στο κινητό του είτε στο γραφείο του.

Σύμφωνα με πηγές από τα δικαστήρια του Βόλου, ο δικηγόρος βρίσκεται εκεί, αλλά δεν απαντάει στις ερωτήσεις κανενός αφού δεν θέλει να μιλήσει για την ώρα. Το συγκεκριμένο γεγονός, βέβαια, είναι απολύτως κατανοητό, αφού λίγες ώρες πριν ενημερώθηκε για το ποιος είναι ο δολοφόνος της ίδιας του της μητέρας.

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές, λένε ότι το γεγονός ότι ανέλαβε την υπεράσπισή του δράστη δεν ήταν τυχαίο, αλλά εντασσόταν ακριβώς στην προσπάθεια του να αποκαλύψει τον δολοφόνο της μητέρας του, εκτιμώντας ότι αναμένονται συνταρακτικές εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Πώς η Αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη

Η Αστυνομία επανήλθε στην υπόθεση της δολοφονίας της Νίκης Μηλίνη το 2009 όταν συμπέραναν ότι σπίτι στο ισόγειο πολυκατοικίας όπου έμενε η άτυχη 69χρονη, Νίκη Μηλίνη, έχουν ο παππούς και η γιαγιά του 39χρονου δράστη του φονικού στην περιοχή Καζάνακι με θύμα την 75χρονη νονά του.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», όταν εξιχνιάστηκε η δολοφονία της τελευταίας, το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στις αστυνομικές Αρχές. Ο δράστης επισκεπτόταν συχνά τους συγγενείς του και είχε σχέσεις με την οικογένεια του δικηγόρου, Γιάννη Μηλίνη. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο διαπράχθηκαν οι δύο δολοφονίες, προσομοιάζει αφού και οι δυο γυναίκες ήταν κατακρεουργημένες στην αριστερή πλευρά του σώματος τους.

Μετά τη σύλληψη του δράστη οι αστυνομικές αρχές έδωσαν προτεραιότητα στην εξέταση του DNA του και το δείγμα του που ελήφθη με εντολή ανακριτή προέκυψε ότι ταιριάζει απόλυτα με δείγμα DNA που είχε ληφθεί από τα νύχια της Νίκης Μηλίνη μετά τη δολοφονία της. Τότε, το μόνο που ήξεραν οι αρχές είναι ότι το δείγμα άνηκε σε «άγνωστο νεαρό άρρεν».

Τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι αυτός που βρήκε τη Νίκη Μηλίνη δολοφονημένη είναι ο ίδιος ο γιος της ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε υποθέσεις του 39χρονου, καθώς ήταν οικογενειακοί γνωστοί.

Κατηύθυνε τις έρευνες της Αστυνομίας ο δικηγόρος

Σύμφωνα με το σάιτ gegonota.news, ο Γιάννης Μηλίνης ήταν αυτός που κατηύθυνε την Αστυνομία στον 39χρονο αφού αναγνώρισε κοινό μοτίβο στις δύο δολοφονίες. Πριν, λοιπόν, να παραιτηθεί από την υπεράσπισή του, συζήτησε με την Αστυνομία. Το ίδιο σάιτ θυμίζει τι είχε συμβεί το 2009.

«Το βράδυ της 12ης Αυγούστου του 2009 η επίσκεψη του γιου της στο σπίτι της Νίκης Μηλίνη, στην οδό Μελίνας Μερκούρη στη Νέα Ιωνία, αποκάλυψε ένα στυγερό έγκλημα. Η 69χρονη γυναίκα, που είχε να δώσει σημεία ζωής για δύο ημέρες, βρέθηκε σφαγμένη. Βρέθηκε πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα, μέσα σε λίμνη αίματος.

Στο σώμα της έφερε 20 μαχαιριές. Η πόρτα του διαμερίσματος δεν βρέθηκε παραβιασμένη, ενώ το ντύσιμο της γυναίκας και τα σερβίτσια με μπολ παγωτού στο τραπέζι έδειχναν ότι ο δολοφόνος ήταν οικείο πρόσωπο στην ίδια. Του άνοιξε την πόρτα, τον φιλοξένησε και τον κέρασε πριν δεχθεί το μένος του. Οι πολλαπλές μαχαιριές δείχνουν πάθος, μανία και μίσος από την πλευρά του δράστη, ο οποίος φέρεται από τον τρόπο που κινήθηκε ότι είχε προσχεδιάσει καλά την πράξη του, ενώ ενήργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παίρνοντας μαζί του και το όπλο του εγκλήματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το προφίλ του 39χρονου δράστη

Τα κοινά σημεία των δύο δολοφονιών ήταν πολλά, όπως ήδη αναφέραμε. Από τον τρόπο που ο δράστης κατακρεούργησε τις γυναίκες, με 20 μαχαιριές την πρώτη και με 42 τη δεύτερη, καθώς και το κίνητρό του. Από ό, τι φαίνεται ο δράστης είχε κάνει τις δολοφονίες μετά την άρνησή τους να του δώσουν τα χρήματα που ζητούσε.