Οι Αρμόδιες Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές στην Γερμανία παρακολουθούν στενά υπόθεση θανάτου Έλληνα πολίτη, ενόσω τελούσε υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα Βούπερταλ, τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Συναντήσεις του Γενικού Πρόξενου

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο Γενικός Πρόξενος στο Ντίσελντορφ, μετέβη στην πόλη Hagen, πλησίον του Wuppertal, και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή της πόλης, καθώς το εν λόγω αστυνομικό τμήμα έχει αναλάβει την υπόθεση διερεύνησης του εν θέματι τραγικού συμβάντος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, ο Γενικός Πρόξενος επίσης είχε συνάντηση με στελέχη της Εισαγγελίας της πόλης Hagen και αναμένεται να παρακολουθήσει την συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία θα εξετάσει το συμβάν και η οποία θα λάβει χώρα αύριο.

Επιστολή του πρέσβη στο Βερολίνο

Η Πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο έχει αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ζητώντας την πλήρη ενημέρωση της Ελληνικής πλευράς για την υπόθεση.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Γενικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ συνεχίζει να βρίσκεται σε επαφή με τους οικείους του θανούντος Έλληνα πολίτη.