Σούπα με σελινόριζα, αχλάδι και παρμεζάνα

Ιδανικά την σερβίρουμε με μαριναρισμένες φράουλες στην εποχή τους.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 45′ Αναμονή 2 ώρες Μαγείρεμα 30′

 ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

250 γρ. φράουλες, κομμένες στα 4

1 κ.σ. μηλόξιδο

1/3 κ.γ. πράσινο πιπέρι σπασμένο

1/3 κ.γ. γλυκό κόκκινο πιπέρι σπασμένο

1/3 κ.γ. πιπέρι σετσουάν σπασμένο

2 κ.σ. μέλι

200 γρ. πράσο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

600 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλους κύβους

400 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα χοντροκομμένα

800 γρ. σπιτικός ζωμός λαχανικών ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο

300 γρ. γάλα

100 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. παρμεζάνα

½ ματσάκι σχοινόπρασο

Αγουρέλαιο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μηλόξιδο, τα πιπέρια και το μέλι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 2 ώρες.

Κόβουμε σε μικρές ροδέλες το πράσο και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη σελινόριζα και το αχλάδι και τσιγαρίζουμε για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε τον ζωμό και το γάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά, περίπου 30 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα πολτοποιούμε, μαζί με την κρέμα γάλακτος, στο μπλέντερ, μέχρι να αποκτήσουν ωραία, βελούδινη υφή. Ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την παρμεζάνα μέχρι να γίνει τραγανή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βγάζουμε με προσοχή την παρμεζάνα από το τηγάνι. Σερβίρουμε τη σούπα και βάζουμε από πάνω τις φράουλες και την παρμεζάνα. Γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο και προσθέτουμε μερικές σταγόνες αγουρέλαιο σε κάθε πιάτο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk