Συνεχείς είναι οι εξελίξεις που αφορούν στην καταδίωξη στο Πέραμα, η οποία άφησε πίσω της ένα νεκρό. Οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στη φονική καταδίωξη αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο πατέρας του 18χρονου ζήτησε μόνο δικαιοσύνη, ενώ ο Θανάσης Καμπαγιάννης, ο δικηγόρος της οικογένειας, κατηγόρησε την αστυνομία πως είπε ψέματα ότι υπήρχαν επτά τραυματίες αστυνομικοί.

«Είχαμε 36 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, σε μία περιοχή που είναι κατοικημένη, Το Πέραμα εκείνη τη νύχτα έγινε εμπόλεμη ζώνη. Ήταν ένα παιδί 18 ετών, καταγγέλλουμε ότι η αστυνομία έδωσε λάθος στοιχεία για την ηλικία του» είπε ο κ. Καμπαγιάννης και πρόσθεσε πως εντοπίστηκαν τρία τραύματα στον θώρακα του 18χρονου.

Το πόρισμα της έρευνας για την καταδίωξη στο Πέραμα βρίσκεται στα χέρια του Τάκη Θεοδωρικάκου και θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει:

– Τρεις από τους επτά αστυνομικούς προσελήφθησαν το 2020 και είχαν μόλις 25 μέρες εκπαίδευσης.

– 32 σφαίρες από τις 38 έριξαν οι τρεις αστυνομικοί.

– Δεν υπήρχε συνεννόηση με το κέντρο επιχειρήσεων.

– Σπασμένο τηλέφωνο μέσω ασυρμάτων και πρόβλημα στις επικοινωνίες.

«Έχω πληροφορίες πως το πόρισμα θα ρίχνει ευθύνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων»

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών, κλήθηκε να σχολιάσει το πόρισμα για την καταδίωξη στο Πέραμα.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω διαρροές. Επειδή γνωρίζω τη δικογραφία μπορώ να την σχολιάσω με ασφαλέστερο τρόπο. Τίποτα απ’ ό,τι άκουσα δεν είναι αλήθεια. Μία ανακριτής, μία εισαγγελέας και μία σειρά από ανθρώπους επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς των εντολέων μου. Δεν θα σχολιάσω τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο συνάδελφός μου. Θέλω να σας πω μόνο ότι συμφώνησαν ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν κάνει καμία παράνομη πράξη. Άνθρωποι που δεν θεωρούνται επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο και γι’ αυτό αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους» είπε στο MEGA και πρόσθεσε:

«Το πόρισμα, αυτό που διέρρευσε προς τα έξω, δεν ξέρω αν αληθεύει. Κάποιοι προσπαθούν να αποσύρουν τις ευθύνες τους και να προκαλέσουν πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη θα πρέπει όλοι να σιωπούν και να τη σέβονται. Μέχρι τώρα η δικαιοσύνη θεώρησε ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν διαπράξει το αδίκημα που κατηγορούνται ότι έχουν διαπράξει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ιστορία αυτή ξεκίνησε από του Ρέντη, τα Καμίνια, όπου αρμοδιότητες έχει η ομάδα ΔΙΑΣ του Πειραιώς. Συνεχίστηκε από την ομάδα ΔΙΑΣ στο Χαϊδάρι. Τους έδωσαν εντολή να περιμένουν, τους είπαν ότι το αυτοκίνητο δεν έχει σταματήσει και ότι φαίνεται ότι το αυτοκίνητο είναι κλεμμένο. Η ομάδα του Χαϊδαρίου περιμένει και συναντούν το αυτοκίνητο εκεί που τελειώνει η Θηβών με τη Λεωφόρο Αθηνών. Ξεκινάει εκεί μία επικίνδυνη καταδίωξη. Ένα αυτοκίνητο κλείνει τη διέξοδο του οχήματος και αναγκάζεται να εκτραπεί προς το Σχιστό. Εκεί ξεκινούν οι μοτοσικλετιστές».

«Υπάρχει αναταραχή στο κέντρο επιχειρήσεων. Πρέπει να στείλει προς την πλευρά εκείνη οχήματα που θα προσεγγίσουνε με ασφάλεια το αυτοκίνητο. Γι’ αυτό το λόγο το πόρισμα περιλαμβάνει ευθύνες του κέντρου επιχειρήσεων και εκεί εντοπίζονται οι περισσότερες ευθύνες» αποκάλυψε ο κ. Κούγιας.