Συνεχίζουν να προειδοποιούν οι ειδικοί, όπως ο Νίκος Καπραβέλος, σε σχέση με το ζήτημα του εμβολιασμού και το πώς η αύξηση των εμβολιασμένων μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω τραγωδίες.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, αλλά και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη έκαναν νέα έκκληση για να κάνουν όλοι το εμβόλιο στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Πώς είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία

«Για την επόμενη εφημερία δεν έχουμε καμία κλίνη εντατικής διαθέσιμη, κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να διαμορφώσουμε χώρους σε χειρουργεία για να προστατέψουμε όσους τυχόν κινδυνέψουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

Όπως τόνισε, βρισκόμαστε εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης αναφορικά με την πανδημία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ή θα εμβολιαστούμε όλοι μαζί ή θα ζήσουμε τραγωδίες».

«Πάμε προς τα βράχια»

Ο ίδιος εξέφρασε την ανάγκη η κυβέρνηση να παρέμβει με την επιβολή μέτρων, επισημαίνοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα οδηγούμαστε προς τα βράχια. «Κάτι πρέπει να κάνει ο καπετάνιος», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7% ενώ στην Αθήνα το  75%.

Στάθηκε επίσης στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου, καθώς όπως είπε η χορήγηση της είναι κρίσιμη ειδικά για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Κάνουμε έκκληση να εμβολιαστούν για τη δική τους ασφάλεια», τόνισε.