Καπραβέλος – Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα – Ή εμβολιαζόμαστε ή θα ζήσουμε τραγωδίες

Ο Νίκος Καπραβέλος περιέγραψε με «μελανά χρώματα» την κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Νέα έκκληση για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.

Συνεχίζουν να προειδοποιούν οι ειδικοί, όπως ο Νίκος Καπραβέλος, σε σχέση με το ζήτημα του εμβολιασμού και το πώς η αύξηση των εμβολιασμένων μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω τραγωδίες.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, αλλά και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη έκαναν νέα έκκληση για να κάνουν όλοι το εμβόλιο στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Πώς είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία

«Για την επόμενη εφημερία δεν έχουμε καμία κλίνη εντατικής διαθέσιμη, κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να διαμορφώσουμε χώρους σε χειρουργεία για να προστατέψουμε όσους τυχόν κινδυνέψουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

Όπως τόνισε, βρισκόμαστε εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης αναφορικά με την πανδημία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ή θα εμβολιαστούμε όλοι μαζί ή θα ζήσουμε τραγωδίες».

«Πάμε προς τα βράχια»

Ο ίδιος εξέφρασε την ανάγκη η κυβέρνηση να παρέμβει με την επιβολή μέτρων, επισημαίνοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα οδηγούμαστε προς τα βράχια. «Κάτι πρέπει να κάνει ο καπετάνιος», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7% ενώ στην Αθήνα το  75%.

Στάθηκε επίσης στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου, καθώς όπως είπε η χορήγηση της είναι κρίσιμη ειδικά για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Κάνουμε έκκληση να εμβολιαστούν για τη δική τους ασφάλεια», τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk